Wie is Alex Sacerdote (Whale Rock Capital)?

Whale Rock Capital is een hedgefund dat zich hoofdzakelijk richt op technologieaandelen. Voordat Sacerdote het hedgefund oprichtte, was hij actief bij Fidelity Investments. Eind 2018 hadden ze ruim 3 miljard dollar onder beheer. 4 jaar geleden was dit minder dan 250 miljoen dollar. Whale Rock Capital is dan ook een van de rijzende sterren onder de hedgefunds.

Volgens Sacerdote is het bijzonder belangrijk om een expert te zijn wanneer je gaat beleggen in de technologiesector. De technologiewereld evolueert bijzonder snel, de competitie is moordend en de waarderingen lijken vaak op een bubbel. Het is niet eenvoudig om goede technologieaandelen te vinden aan een mooie waardering, aldus de hedgefundmanager.

Hij focust dan ook op het competitieve voordeel dat sommige technologiebedrijven hebben. Want technologie creëerde enorm veel waarde de afgelopen 20 jaar. En dat zal nog niet direct stoppen. Hij ziet 3 belangrijke factoren die bijdragen aan het succes van technologiebedrijven:

  • De S-curve of de adaptatie van de technologie
  • Het competitieve voordeel
  • Waardering

Een echte aanrader is het interview van Alex Sacerdote met de Columbia Student Investment Managment Association op Medium.

Volg Alex Sacerdote op de voet via Inside Value. Een unieke methode om in de voetsporen te treden van de beste beleggers ter wereld.