De Grote Groene Energie Gids: Beleggen in de belangrijkste trend van de komende decennia

Ontdek hoe de toekomst van energie eruitziet en hoe jij hier het best van kan profiteren.

Waarom nu beleggen in groene energie?

Hernieuwbare energie is al vele jaren een thema rond milieu. Zo wordt beleggen in hernieuwbare energie gelijkgesteld met beleggen in een groenere wereld. Maar dat is niet helemaal juist. Naast het milieuaspect is er nu ook het economisch aspect. Dankzij steeds beter wordende technologieën wordt hernieuwbare energie zo goedkoop, dat het in alle opzichten de beste keuze is om energie op te wekken. Ook voor beleggers.

“Lange tijd was er enkel een milieuaspect bij investeringen in hernieuwbare energie. Vandaag is het ook vanuit economisch perspectief interessant geworden.” – Value Jagers

Kostprijs daalt dramatisch

De kostprijs van hernieuwbare energie daalt zo snel dat de sector competitief wordt met fossiele brandstoffen. Het is dus niet alleen beter voor het welzijn van onze kinderen en kleinkinderen om te investeren in hernieuwbare energieprojecten, het is ook nog eens goedkoper.

Hierdoor wint hernieuwbare energie massaal aan populariteit.

“De energiesector is verantwoordelijk voor twee derde van de globale uitstoot van broeikasgassen. Dankzij de kracht van technologische innovatie zal dit binnenkort (hopelijk) veranderen.” – Value Jagers

Tsunami van investeringen

Omdat hernieuwbare vormen van energie vanaf nu competitief zijn met fossiele brandstoffen, brengt dit een volledig nieuwe cyclus op gang waarbij er meer geld vloeit naar hernieuwbare projecten dan naar fossiele projecten. Dit is een duidelijk kantelpunt.

Al vijf jaar op rij dubbelen de investeringen in hernieuwbare energie de investeringen in fossiele brandstoffen.” – Value Jagers

Zelfs miljardairs als Bill Gates en Warren Buffett of bedrijven als Royal Dutch Shell maken steeds meer fondsen vrij om te investeren in groene energie.

Overheden helpen een handje

Wereldwijd nemen overheden steeds meer maatregelen om een toekomst waarin groene energie een hoofdrol speelt te voorzien.

Zo verplicht Europa zijn pensioenfondsen om te investeren in hernieuwbare energie, terwijl ook lokale overheden de shift van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energiebronnen voor auto’s en opwekken van energie aanmoedigen.

Tegen 2050 wil Europa de uitstoot van broeikasgassen met 80 tot 95% verminderen t.o.v. 1990 – Europese klimaatdoelstellingen

Bovendien besloten al 162 landen zich te engageren om hun CO2-uitstoot drastisch te verminderen en zo de klimaatverandering tegen te gaan.

Laat je niet afleiden

Veel beleggers weten diep van binnen dat dit een van de belangrijkste trends zal worden van de komende decennia, maar ze houden zich er niet echt mee bezig. Ze laten zich afleiden door het dagelijkse tumult van de aandelenmarkt en de krantenkoppen van Trump.

Wij hebben echter besloten om er wel onze volle aandacht aan te besteden.

Deze trend is namelijk ideaal voor investeerders die willen meesurfen op een structurele geldgolf richting de sector voor groene energie.

Beleggers houden zich liever bezig met blockchain of artificiële Intelligentie, maar de markt voor hernieuwbare energie wordt GIGANTISCH.

Tegen 2019 zal de markt voor hernieuwbare energie al 777,6 miljard dollar waard zijn. In 2014 was dat nog maar 476 miljard dollar. – Value Jagers

Wat zal je leren in dit GRATIS e-book?

In dit e-boek gaan we jou kennis laten maken met het enorme potentieel dat hernieuwbare energie te bieden heeft.

  • We bespreken waarom jij NU moet beleggen in hernieuwbare energie
  • We werpen een blik op de stijgende vraag naar groene energie
  • We bekijken de krachtige drijfveren achter de transitie naar groene energie
  • Je leest welke vormen van hernieuwbare energie het meeste potentieel hebben
  • En we bekijken hoe miljardairs investeren in de sector

Download jouw gratis Groene Gids

Ontdek hoe de toekomst van energie eruitziet en hoe jij hier het best van kan profiteren.