Goedkoopste spin-off aandelen

Beste value jager,

Spin-off aandelen in de bedrijfswereld is hetzelfde als een spin-off op televisie. Zo bestaat er vandaag ook een serie van advocaat Saul (Better Call Saul) die eerder een onderdeel was van Breaking Bad. Het personage Frasier uit Cheers kreeg ook zijn eigen spin-off … Frasier.

Een spin-off in de bedrijfswereld ontstaat wanneer een beursgenoteerd bedrijf een deel van het bedrijf afscheidt in een aparte entiteit die dan naar de beurs wordt gebracht. De medewerkers, de business, de producten, … blijven allemaal hetzelfde.

Het nieuwe bedrijf krijgt een nieuwe naam, een eigen tickersymbool en noteert onafhankelijk op de beurs.

Waarom beleggen in spin-off aandelen?

Vaak gebeurt het dan ook dat aandelen van een spin-off in de begindagen van de beurscarrière een negatief rendement laten zien. Beleggers en investeerders die zich verbonden voelen met het moederbedrijf verkopen vaak de aandelen na de spin-off.

Dat biedt kansen voor alerte beleggers die enkel naar het spin-offbedrijf kijken. De waardering wordt vaak nog aantrekkelijker.

Zowel over de laatste 3, 5 en 10 jaar presteert de Bloomberg Spin-off index beter dan de S&P 500. Met een gemiddeld jaarlijks rendement van meer dan 20% klopt deze index met gemak het beursgemiddelde.

spin-off aandelen

Welk spin-off aandelen moet ik nu kopen?

Spin-off aandelen vindt u in alle sectoren, op alle momenten.

Zowel Warren Buffett, Charlie Munger, Seth Klarman, Peter Lynch, Mohnisch Pabrai als Joël Greenblatt hebben hun liefde verklaard aan de spin-off aandelen. Deze laatste heeft er zelfs een volledig boek aan gewijd.

Tip voor leden van Inside Value: lees ook de Inside Value Spin-off Special.

Wilt u ook beleggen in deze (en andere toekomstige) spin-off aandelen?

Sluit u dan aan bij Inside Value.