De laatste dag ...

Mis deze unieke opportuniteit niet

dagen
uren
minuten
seconden

JEX obligaties (min. 5,5% – max. 7,5% per jaar)

JEX is een Rotterdams bedrijf dat de arbeidsmarkt op zijn kop wil zetten. Via een zeer modern softwareprogramma kunnen ze heel efficiënt bedrijven in contact brengen met mensen die op zoek zijn naar een (andere) job. Om dit groeiverhaal succesvol verder te zetten, heeft het bedrijf geld nodig. Dat geld willen ze ophalen in de vorm van een obligatie.

Het platform van JEX is innoverend voor de sector en enorm schaalbaar waardoor een forse groei gerealiseerd kan worden op een kleine kostenbasis.

Een traditioneel detacheringsbureau heeft voor iedere 10 mensen die ze aan het werk zetten één personeelslid nodig. Bij JEX kan één personeelslid honderden tot duizenden mensen aan het werk zetten.

Een immens verschil.

JEX realiseert dit doordat het overgrote deel van het werk wordt gedaan door een computer.

Bedrijven en werkzoekende geven hun data in in de computer, en via slimme algoritmes worden beide met elkaar gematched.

Het platform zorgt daarna automatisch voor contracten, faciliteert de onderhandelingen en zorgt voor de verdere opvolging.

Op die manier bespaart het JEX-platform iedereen tijd én geld.

Door deze automatisatie kunnen ze lage tarieven hanteren. Bedrijven betalen tot -30% minder op hun inhuur kosten waardoor de werknemer een hoger salaris kan ontvangen.

Een win-win-win situatie.

Goed voor de werknemer, goed voor de werkgever en goed voor JEX.

JEX heeft op korte tijd al een mooi klantenbestand opgebouwd aan werkgevers die personeel zoeken via het platform:

  • Het Nederlandse Ministerie van Defensie
  • Feynoord Rotterdam (de voetbalploeg)
  • BYD Europa
  • Eneco
  • Rabobank

De groei van JEX

Dit jaar zal het bedrijf 10 miljoen euro omzet draaien met slechts 14 mensen in dienst. Voor volgend jaar wordt er zelfs op een omzet gerekend van tussen de 35 miljoen en 45 miljoen euro.

Een enorme groei.

Het ‘nadeel’ aan die groei, is dat JEX daarvoor geld nodig heeft.

Ten eerste is JEX actief in de detacheringsmarkt. Bij een detachering contacteert een bedrijf JEX om een werknemer te vinden.

Die werknemer wordt wekelijks betaald. Terwijl JEX de factuur van de werkgever maar een keer per maand ontvangt.

Hoe meer mensen JEX aan het werk zet, hoe groter dit ‘gat’ tussen inkomsten en uitgaven.

De JEX-obligaties dient dus als een overbruggingskrediet. En aangezien JEX enorm snel groeit, is er dus meer geld nodig om te overbruggen.

Ten tweede wil JEX ook het platform zelf verder uitbreiden. Ook daar is natuurlijk geld voor nodig.

Denk maar aan marketing, extra personeel, verdere ontwikkeling van de software, …

Waarom JEX een obligatie uitgeeft

JEX wil via een obligatie-uitgifte maximaal 1 miljoen euro ophalen. Die opbrengst moet het bedrijf in staat stellen om de groei voor 2020 maximaal te ondersteunen.

JEX had ook naar een bank kunnen stappen. Via een bank hadden ze zelfs 1,1 miljoen euro kunnen ophalen. Maar het bedrijf kiest voor een obligatie. Niet alleen om geld op te halen, maar ook om beleggers te engageren.

Zo zei Nick Hillebrand, de CEO van JEX, zelf dat een lening bij de bank ‘maar een zak geld is’. Terwijl de uitgifte van een obligatie beleggers engageert naar de toekomst van het bedrijf.

Ze willen niet alleen vandaag groeien, maar ook morgen en de volgende jaren. Een trouwe beleggersachterban is dan beter dan een ‘zak geld’ van de bank.

Moest JEX in de toekomst nog extra geld willen ophalen via een aandelenuitgifte, zullen de bestaande obligatiehouders voorrang krijgen op deze uitgifte aan een voordelig tarief. Obligaties omzetten naar aandelen of een beursgang is nog toekomstmuziek, maar zeker niet uitgesloten.

Wat brengt een JEX-obligatie op?

U kan een JEX-obligatie kopen vanaf 1.000 euro per obligatie dat +5,5% per jaar opbrengt.

Maar …

  • Hoe groter het bedrag – Hoe groter het rendement
  • Hoe langer de looptijd – Hoe hoger de rentevoet

Het minimale rendement is 5,5% per jaar kan zelfs oplopen tot +7,5% per jaar.

Vanaf 5 obligaties ontvangt u jaarlijks 1% extra rendement. Een looptijd van 24 maanden in plaats van 12 maanden levert +0,5% extra rente op. En bij een looptijd van 48 maanden komt er +1% extra bij.

Stel u koopt 5 obligaties van 1.000 euro voor 24 maanden, dan levert dat 700 euro rendement op.

Voorbeeld

Wanneer u de looptijd laat oplopen tot 48 maanden, stijgt het rendement zelfs naar 1.400 euro.

Iedereen is vrij om te kiezen. Hoeveel u koopt (veelvoud van 1.000 euro) en de looptijd (12, 24 of 48 maanden).

Hoe meer verbondenheid met JEX, hoe meer rendement. Investeer vandaag nog in hét Next Generation carrière platform via een JEX-obligatie.

U kan obligaties kopen via Invest in JEX.

FAQ

Indien nog niet alles duidelijk is, hebben we hier nog enkele van de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Deze vragen werden persoonlijk voorgelegd aan CEO Nick Hillebrand.

Is dit ook voor Belgen?

JEX is een Nederlands bedrijf, maar ook Belgen kunnen intekenen. U kan via Bancontact, de KBC-app of via overschrijving de betaling afrekenen.

Kan ik JEX vertrouwen?

JEX wordt gemanaged door ervaren ondernemers met ervaring in de betreffende branche. Er zijn ook adviseurs bij betrokken met ervaringen zoals de directeur van Start People, een hooggeplaatste militair van het Korps Mariniers en een oud business consultant van McKinley.

Via deze link kan u ook de prospectus, algemene voorwaarden, obligatie voorwaarden, obligatie overeenkomt en het uittreksel uit het handelsregister raadplegen.

Hoe kan u obligaties kopen en betalen?

JEX heeft een speciale website opgezet om in te tekenen op de JEX-obligaties. Betalen kan via iDeal of Bancontact. Via een speciaal formulier kan u heel eenvoudig aangeven hoeveel obligaties u wenst te kopen en welke rentevoet daarbij hoort.

Hoe worden de obligaties beheerd?

Obligaties worden intern bij JEX op de financiële administratie verwerkt en geregistreerd. Bij aankoop ontvangt u een mail met de bevestiging. Na afloop van de uitgifte krijgt een bewijs per post thuis gezonden.

Zijn er risico's?

De specifieke risico’s van JEX zijn te vinden in de prospectus welke in te zien valt via investinjex.nl. Dit document is gedeponeerd bij de AFM welke de financiële markten in de gaten houdt.

Het risico wordt door ingewijden en professionals welke dicht bij het management staan als lager dan gemiddeld beschouwd echter geeft JEX zelf aan dat het risico gemiddeld is wegens het nog jonge bestaan van het bedrijf. Hiervoor geeft JEX o.a. 7,5% rendement. In de toekomst zullen deze percentages bij nieuwe uitgiftes vermoedelijk lager worden.

Beleggen neemt risico’s met zich mee. JEX mag daarin geen garanties geven maar gaat er zelf vanuit dat iedere belegger een mooi rendement gaat maken. Zeker wanneer beleggers na de obligatie deelname ook in de aandelen van het bedrijf participeren.

Krijg ik de rente jaarlijks uitgekeerd of pas aan het einde van de looptijd?

JEX keert de rente ieder jaar uit in december en lost de obligatie af bij het einde van de looptijd.

Kan ik vervroegd mijn geld terug vragen?

Indien u de obligatie vervroegd wenst terug te krijgen, kan u daarvan JEX op de hoogte brengen. JEX zal dan aan de hand van de registers eerst nakijken of er bestaande obligatie- en aandeelhouders zijn die deze obligaties over willen kopen. Indien er geen interesse zou zijn, kan JEX mogelijk ook zelf de obligatie terugkopen.

Wat als ik 20 of meer obligaties wil kopen?

Wanneer u 20 of meer obligaties wenst aan te kopen, kan u ons een mail sturen ([email protected]). Wij brengen u dan in contact met CEO Nick Hillebrand. Deze obligatiehouders krijgen dan een persoonlijk voorstel met nog meer voordelen.