Ontdek de geheime wereld van Insider Trading

Beleggers kijken altijd naar beurskoersen, waarderingsparameters, technische analyse, … Dit zijn allemaal nuttige instrumenten. Maar er is 1 – belangrijk – aspect waar maar weinig beleggers naar kijken, en dat zijn de transacties van de insiders.

Nochtans kunnen deze transacties zeer belangrijke informatie opleveren.

Wanneer we spreken over insiders, dan hebben we het over het management van een beursgenoteerd bedrijf: CEOs, CFOs, COOs, bestuursleden, directeurs, …

Zij beschikken over informatie die de gewone belegger niet heeft en kunnen daar op een legale manier gebruik van maken om aandelen van hun eigen bedrijf te kopen.

Insiders krijgen tussentijdse rapporten, updates van accountmanagers, informatie uit vergaderingen, … Dit is informatie die ze niet kunnen negeren. En dat geeft hen een voorsprong op anderen.

Insiders geven het goede voorbeeld

Zolang insiders handelen binnen de lijnen van de wet, mogen ze van die informatie gebruik maken. Grote institutionele beleggers maken al decennia gebruik van deze informatie. Maar de laatste jaren zijn insider transacties voor iedereen bereikbaar én betaalbaar.

Het is unieke informatie die veel te veel beleggers vandaag nog laten liggen.

Er zijn 2 soorten insider transacties:

  • Insiders die aandelen van hun eigen bedrijf verkopen
  • Insiders die aandelen van hun eigen bedrijf aankopen

Een insider kan om verschillende redenen aandelen verkopen (geld nodig, diversificatie van zijn vermogen, extra loon, …) die niet gerelateerd zijn aan de waardering van het bedrijf.

Maar een insider koopt maar aandelen om een eenvoudige reden: ze vinden de beurskoers (veel) te laag.

Volgens Nejat Seyhun, professor aan de Ross School of Business, Universiteit van Michigan en een van de grote experts rond insider trading, bepaalt insider trading tot 60% de richting van een aandeel in de daaropvolgende 12 maanden.

Als je weet dat de beste beleggers ter wereld maar zo’n 50% van hun transacties succesvol afronden, is dit een enorm krachtig signaal.

Insider Trading nu ook voor jou toegankelijk

Vroeger hadden alleen de grote institutionele beleggers toegang tot deze informatie. Alleen zij konden zich veroorloven om duizenden dollars te betalen om deze informatie aan te kopen.

Maar nu is deze informatie voor iedereen beschikbaar én betaalbaar.

Insiders zijn namelijk verplicht om hun transacties binnen de 2 handelsdagen bekend te maken bij de Amerikaanse SEC. Doen ze dat niet, dan worden de transacties als illegaal aanzien en riskeert men boetes die in de miljoenen dollars kunnen oplopen. Er staan zelfs gevangenisstraffen tot 10 jaar op illegale insider trading.

Die transacties zijn voor iedereen beschikbaar. Jij belegt vandaag in het nieuws van morgen.

Wanneer jij dus gebruik maakt van deze insider information, ben je er zeker van dat je handelt op basis van zeer recente informatie.

Hoe insider trading signalen vinden

Insider Trading wint aan waarde wanneer meer en meer signalen geactiveerd worden. Hoe waardevoller het signaal, hoe groter de kans op een winstgevende belegging.

Bij Inside Value hebben we een model ontworpen om de sterkste Insider Trading signalen uit de markt te halen. We koppelen die informatie aan een fundamentele analyse door ons team van analisten.

Zo komen we tot een selectie aan koopwaardige aandelen.

Via Inside Value beleg je vandaag in het nieuws van morgen, een voordeel van onschatbare waarde.

Gratis Handboek voor Legale Insider Trading

Abonnees van Inside Value, krijgen bovendien exclusief het Handboek voor Legale Insider Trading bij een abonnement.

In dit handboek lees je onder andere uitgebreid over:

  • Het verschil tussen legale en illegale Insider Trading
  • Insider Trading signalen
  • Enkele belangrijke weetjes over Insider Trading
  • Een interessante Case Study

Via de maandelijkse rapporten, wekelijkse updates en tussentijdse alerts van Inside Value kan jij deze theorie direct omzetten in de praktijk.

Word vandaag nog abonnee bij Inside Value en ontdek als een van de eerste de wondere wereld van legale insider trading. Je kan direct aan de slag met een aantal van de favoriete insider trading aandelen.

Beleggen zal nooit meer hetzelfde zijn wanneer je ook gebruik maakt van de wondere en unieke wereld van insider trading.

Inside Value

Volg het Slimme Geld met Inside Value. Deze aanpak strategie de laatste jaren een win-ratio op van +80%.