Inspelen op de remontada van voetbalaandelen!

Aandelen van een voetbalclub!

Hoe goed ze ook moge opgevolgd worden door menig voetbalfan, ze zijn énorm onderbelicht door professionele beleggers, grotendeels doordat zowat alle voetbalaandelen micro-caps zijn.

Toch is er merkbaar vooruitgang in de top van het voetbal (waar de beursgenoteerde ploegen toe behoren). De inkomsten stijgen al jaren harden dan de uitgaven in de sector, waardoor deze ploegen steeds financieel gezonder worden.

Dit zien top-investeerders ook in.

In België, bijvoorbeeld, hebben zakenmannen als Roland Dûchatelet (Standard & Sint-Truiden), Mark Coucke (Oostende & Anderlecht), Paul Geysens (Antwerp) en ondernemers Jan Boon & Bart Verhaeghe (Club Brugge) geïnvesteerd in voetbalploegen.

Daarnaast investeren ook Private Equity-fondsen in voetbalclubs én worden ook hier mooie returns geboekt.

Zo steeg een aandeel van Juventus enkele jaren geleden met meer dan +500% op korte termijn.

Grote beleggers investeren ook nog voor een andere reden in voetbalaandelen: interessante diversificatie. Voetbalaandelen zijn namelijk compleet ongecorreleerd aan andere sectoren.

Net zoals u mogelijk een portie van uw portfolio alloceert aan goud uit diversificatie-oogpunt en eventueel Bitcoin, kan het ook een goed idee zijn om af en toe een kleine stukje te alloceren aan voetbalaandelen.

De ideale voetbalaandeel-formule

Clubs die goed geleid worden, een goede aan- en/of verkoop-politiek hebben, zullen op termijn met hetzelfde budget méér kunnen doen dan andere ploegen.

Terwijl ze ook nog eens het budget kunnen doen toenemen. Immers: winst -> hoger eigen vermogen -> meer schuldcapaciteit -> stevige verhoging van budget.

Dit leidt dan uiteindelijk tot sportieve successen: hoe hoger het budget, hoe betere spelers aangetrokken & onderhouden kunnen worden.

Het zijn deze sportieve successen die dan de kleine beleggers in het aandeel zal doen investeren.

De sportieve prestatie beïnvloedt de beursprestatie sterk. Dus… als u de sportieve prestatie kunt voorspellen… kunt u ook de beursprestatie voorspellen.

Beleggers die op het juiste moment aandelen kochten van de Nederlandse voetbalclub Ajax scoorden bijna +200% winst op 2 jaar.

De remontada van voetbalaandelen

Wij zien 3 katalysatoren in de komende maanden voor de stijging van voetbalaandelen.

 • Ten eerste: heropening van de stadions. Wanneer de stadions opnieuw openen, zal dit ongetwijfeld een boost geven aan de voetbalaandelen.
 • Ten tweede: beursgang van Club Brugge. Deze beursgang zal heel wat persaandacht krijgen in de komende weken. Dit zal verschillende beleggers ook doen kijken naar andere voetbalaandelen.
 • Ten derde: het EK. Opnieuw, dit zal tot persaandacht leiden. Ook drijft het typisch de marktwaarde van nog niet ontdekte spelers op.

Over de komende maanden zijn er dus stevige opwaartse katalysatoren voor voetbalaandelen.

99 euro voor een voetbalaandelen special

Beursgenoteerde voetbalploegen zijn een typisch Europees fenomeen: alle beursgenoteerde voetbalploegen komen uit Europa!

Een niche op de beurs.

Het Euro Value rapport heeft alle beursgenoteerde voetbalploegen onder de loep genomen in een Euro Value Voetbal Special.

En wat blijkt … voetbalaandelen staan voor een heuse remontada.

Ze bespreken in dit lijvige rapport van 20 bladzijden:

 • Club Brugge
 • Ajax Amsterdam
 • Olympique Lyon
 • Borussia Dortmund
 • Juventus Turijn
 • Machester United

Uit deze lijst van 6 Europese topploegen schieten er twee clubs bovenuit die vandaag koopwaardig zijn.

Omdat het niet mogelijk is om slechts één editie van het Euro Value rapport te verkrijgen, hebben we besloten om een fikse korting te geven op een lidmaatschap van 12 maanden.

12 maanden Euro Value aan slechts 99 euro.

Scoren op de beurs was nog nooit zo gemakkelijk.

Value Rapport Combi (-21%)

Er zijn nu drie(!) in plaats van één Value Rapporten.

In plaats van 1 maandelijks Value Rapport krijgt u vanaf vandaag de heetste value trends in drie volwaardige rapporten.

Ieder met hun eigen volwaardige focus, analyses en selectielijsten.

Zo wordt het jachtgebied van onze value jagers gevoelig uitgebreid én hebben ze meer pijlen om fantastische prooien te schieten.

Het jachtgebied wordt verder uitgebreid naar:

 • Euro Value
 • Scheepvaart
 • Tech Value

Ontdek de Value Rapport Combi