Beleggen in olietanker aandelen

Olietankers worden vandaag gemeden als de pest. Waarderingen bevinden zich vandaag ergens tussen Spotgoedkoopland en
Absurdistan.

Terwijl de vooruitzichten zelden of nooit zo gunstig waren als vandaag.

Beleggers leggen vandaag de focus op het barslechte sentiment. En vergeten daarbij het rooskleurige fundament.

Deze grafiek zegt eigenlijk ALLES wat u moet weten.

Terwijl het orderboek voor nieuwe schepen op het laagste niveau staat in decennia, is de vloot aan olietankers het oudste in decennia.

Tijdens de afgelopen ‘floating storage’ bonanza zijn heel veel oude schepen gebruikt als opslagcapaciteit. Maar oude schepen kunnen niet eeuwig in de vloot blijven.

Meer nog, schepen moeten op bepaalde tijdstippen een grondige ‘keuring’ krijgen om nog zeewaardig te zijn. Dat is na 5 jaar, 10 jaar en vanaf 15 jaar om de 2,5 jaar.

De kosten voor zo’n keuring gaan ook stelselmatig omhoog. Wanneer een schip de leeftijd heeft van 20 jaar, kost dat bijvoorbeeld 4 miljoen dollar. Wat veel is.

Veel schepen die nu als ‘floating storage’ dienen zullen nu hun contract niet meer gekeurd worden. Waardoor ze uit de globale vloot verdwijnen en het aanbod aan schepen verder afneemt.

We zitten dus in een zeer krappe/sterke markt voor olietankers waarbij de minste verandering tussen vraag en aanbod de vrachttarieven tot in de stratosfeer kan schieten.

Rederijen hebben de macht!

Het is niet omdat die vrachttarieven vandaag gedaald zijn, dat de supercyclus al voorbij is.

In tegendeel.

Deze is nog in volle opgang.

Terwijl de beurskoersen slagzij hebben gemaakt.

Olietankers: een ideale asymmetrische belegging voor de komende jaren.

Als lid van het Value Rapport bent u helemaal mee, dankzij:

  • scheepvaartaandelen
  • een uitgebreid maandelijks rapport
  • regelmatige updates
  • Handboek Scheepvaart Special
  • concrete en gefundeerde aan- en verkooptips

FAQ

Wat krijg ik bij mijn bestelling?

U krijgt onmiddellijk nadat we de betaling ontvangen hebben toegang tot de selectielijst van aandelen. U ontvangt een mail met daarin de uitleg hoe u optimaal van deze tips gebruik kan maken. U kan onmiddellijk aan de slag.

Hoeveel informatie krijg ik?

Iedere maand publiceren onze analisten een maandrapport. Maar aangezien er tussentijds ook kansen kunnen ontstaan, publiceren ze hun analyses ook direct op de website. Daarvan krijgt u onmiddellijk een mail.

Hoe lang kan ik deze rapporten raadplegen?

U heeft toegang tot alle gepubliceerde en toekomstige rapporten, analyses en weekupdates zolang de looptijd van uw lidmaatschap loopt.

Waar kan ik deze aandelen kopen?

U kan deze aandelen kopen bij de meeste online brokers. Wij raden zelf het gebruik aan van Easybroker omdat zij het ruimste aanbod hebben.

Kan ik vragen stellen?

Ja, u kan onze analisten raadplegen via een mail naar [email protected] We doen altijd ons uiterste best om binnen de 24 uur een passend antwoord te versturen.