Antero Resources

AR

Antero Resources is een producent van aardgassen in de Appalachen, een middelgebergte in het oosten van Noord-Amerika. Dit gebied is bijzonder rijk aan aardgassen en de productie groeit er sinds 2007 met een gemiddelde van +20% per jaar.

Het bedrijf is voornamelijk actief in West Virginia, maar boort en zoekt ook naar aardgas in Ohio en Pennsylvania. Antero Resources is de 3de grootste producent van aardgas in de Verenigde Staten en de 2de grootste producent van NGL (Natural Gas Liquids of aardgascondensaat). Aardgascondensaat bestaat uit een mengsel van stoffen, hoofdzakelijk koolwaterstoffen, die condenseren bij de winning van aardgas als gevolg van de temperatuur- en drukverlaging die optreedt bij gasbehandeling.

Daarnaast bezit Antero Resources nog 1.400 locaties waar ze – indien gewenst –aardolie kunnen boren. Deze reserves zijn nog onaangeroerd, maar maken wel 40% van hun reserves uit. Dit kan bijzonder interessant worden bij een (veel) hogere olieprijs.

Ten slotte heeft Antero Resources ook 29% van de aandelen Antero Midstream corporation (dat pijpleidingen voor het transport van aardgas bezit) in handen. Dat is aan de huidige koers ruim 900 miljoen dollar waard of bijna gelijk aan de volledige marktkapitalisatie van Antero Resources (1,1 miljard dollar).

  • Ticker: AR
  • Beurs: NYSE
  • ISIN-code: US03674X1063