Apollo Investment Corporation

AINV

Apollo Investment Corporation is een business development company (BDC). Een BDC is een investeringsmaatschappij die bedrijven helpt ontwikkelen door ze kredieten te verschaffen en erin te investeren. Voornamelijk kleine of middelgrote bedrijven maken gebruik van BDC-bedrijven omdat ze financiering nodig hebben en niet altijd bij een bank terecht kunnen.

Het grote verschil tussen een BDC en een durfkapitaalfonds is dat een BDC het mogelijk maakt voor kleine beleggers om te investeren in kleine bedrijven. De meeste durfkapitaalfondsen worden gesponsord door institutionele beleggers die miljoen of zelfs miljarden te beleggen hebben. Gewone beleggers hebben hier geen toegang toe.

BDCs werden opgericht in 1980 door het Amerikaanse Congres om de jobgroei aan te wakkeren en om kleine, opkomende bedrijfjes meer kapitaal te kunnen aanbieden. BDCs zijn erg betrokken met de activiteiten van de bedrijven waar ze in beleggen of die ze kredieten geven. Het is namelijk in het belang van de BDC dat de bedrijven waarin ze investeert goed presteren.

Een BDC moet net zoals een REIT verplicht minstens 90% van zijn winst uitkeren aan aandeelhouders.