Atlas Corp.

ATCO

Atlas werd in november 2019 gevormd na de reorganisatie van Seaspan waarbij het bedrijf de focus legt op best-in-class activa die aandeelhouderswaarde creëren. Vandaag bestaat Atlas Corp uit 2 entiteiten: het voormalige Seaspan, dat actief is in containerschepen, en APR Energy.

Seaspan is een van de grootste onafhankelijke operatoren van containerschepen in de wereld. Het chartert zijn schepen aan 7 van de 8 grootste container liners. 98% van de charters ligt vast met de 3 grootste scheepvaartcontainerallianties in de wereld. Aangezien 85% van de container liner sector in handen is van de top-10, zijn dit zeer stabiele tegenpartijen.

Op het einde van het eerste kwartaal 2021 bestond de vloot uit 127 schepen met een totale capaciteit van meer dan 1 miljoen TEU. Tegen het einde van dit jaar moet dat verhogen naar 1,5 miljoen TEU door 32 nieuwe schepen in dienst te nemen en de aankoop van 4 tweedehandsschepen. De komende jaren komen daar nog schepen bij die de totale TEU naar 1,7 miljoen moet brengen.

De gemiddelde leeftijd van de vloot bedraagt minder dan 5 jaar na levering van alle nieuwe schepen en de containerschepen liggen gemiddeld 5 jaar vast met chartercontracten. Seaspan is goed voor het grootste deel van de omzet en 91% van de EBITDA.

APR Energy is ’s werelds grootste uitbater van mobiele gasturbines. Met 9% van de EBITDA is dit veruit het kleinste onderdeel. We focussen ons dan ook op de containerschepen.

  • Beurs: NYSE
  • Ticker: ATCO
  • ISIN-code: MHY0436Q1098