Boston Omaha Corporation

BOC

Boston Omaha Corporation is initieel gestart als een sushirestaurant. Om extra klanten aan te trekken, wou het reclame maken via grote reclameborden (billboards). Na een diepgaand onderzoek bleek dat het interessanter zou zijn om billboards te kopen dan om te betalen om reclame te maken. In 2015 zijn Adam Peterson en Alex Rozek ingestapt, de huidige co-CEO’s. Sindsdien is het bedrijf veranderd naar een holding.

De naam van het bedrijf verwijst niet alleen naar de stad waar Warren Buffet woonachtig is, de nieuwe eigenaars handelen ook volgens de filosofie van Buffett en Berkshire Hathaway. Hierbij zijn volgende punten van levensbelang:

  • Voorzie de juiste incentives – Het afstemmen van incentives is zwaar, maar constante herhalingen zijn nodig om goede resultaten te behalen
  • Decentralisatie – Geef vertrouwen aan getalenteerde personen en laat hen dan doen
  • Langetermijnfocus – denk in hele seizoenen/cycli, niet in kwartalen
  • Focus op cash – na verloop van tijd moet een business meer cash opleveren dan het nodig heeft. Hoe duidelijker dit potentieel aanwezig is, hoe groter de interesse.
  • Samenwerking – Wees een partner waarmee je zelf zou willen samenwerken

Net als Berkshire Hathaway heeft het enkele saaie, simpele bedrijven in eigen beheer die voor een sterke, groeiende kasstroom zorgen. Deze kasstromen worden gebruikt om te herinvesteren in deze bedrijven of om belangen te nemen in andere beursgenoteerde en private bedrijven.