Brookfield Infrastructure Corp

BIPC

Brookfield Infrastructure bezit een indrukwekkende infrastructuur portefeuille, die heel breed gespreid is. Denk aan energie netwerken, tol- en spoorwegen, terminals, pijpleidingen, telecom torens en data servers.

Brookfield Infrastructuur koopt, verbeterd en verkoopt allerlei infrastructuur assets. Daarbij streven ze naar structurele groeiende winstgevendheid en uitkeringen aan de aandeelhouders. De operationele cashflow (FFO) moet daarbij 10% per jaar groeien en een payout ratio van 60-70% moet het dividend met 5-9% laten groeien. Voor een erg defensief fonds zijn dit indrukwekkende cijfers.

Wie het fonds Brookfield Infrastructure gaat opzoeken zal tegen twee verschillende varianten aanlopen. Het gaat om Brookfield Infrastructure Corporation (BIPC) en Brookfield Infrastructure Partners MLP (BIP). Deze hebben allebei betrekking op hetzelfde bedrijf, met als grote verschil dat BIPC een ‘normaal’ beursbedrijf is en de dividendbelasting ook daarop gebaseerd is. BIP is echter een zogeheten Master Limited Partnership, waarbij de belastingheffing afwijkend (kort door de bocht: ingewikkelder) is.

In het algemeen adviseren wij onze beleggers naar BIPC te kijken, maar raden u ook aan de belasting van het dividend en eventuele koerswinsten bij uw broker en/of belasting adviseur na te gaan.