China Water Affairs

0855

China Water Affairs is actief in de drinkwaterwinning en -distributie voor de residentiële markt. Het bedrijf is gevestigd in Hong Kong (hoofdkwartier) en is actief in een 60-tal Chinese steden, met een focus op Tier-2 en Tier-3 steden. Het leidingnetwerk van CWA heeft momenteel een totale lengte van 150.000 kilometer (4 maal rond de aarde!) en groeit snel.

Vanaf de jaren ’90 is de Chinese overheid begonnen met het privatiseren van de residentiële waterdistributiesector. China Water Affairs was één van de eerste spelers in deze sector en is ook één van de grootste, en bovendien beursgenoteerd sinds een 20-tal jaar.

Momenteel is ongeveer 20% van de watersector in China geprivatiseerd en de overheid plant dit stapsgewijs verder op te trekken naar 100%. Dit impliceert een groei met 400% van de Total Addressable Market.

Gezien China Water Affairs één van de belangrijkste spelers is met schaalgrootte, ervaring en expertise en toegang tot financiering zit het in een ideale positie om een groot deel van deze groei te absorberen.

Ook de forse groei van de voorbije jaren toont aan dat China Water Affairs volop geniet van de expansie van de markt. Momenteel plant China Water Affairs elk jaar 10 tot 12 nieuwe Tier-2/Tier-3 steden aan te boren.

  • Ticker: 0855
  • Beurs: Hong Kong
  • ISIN-code: BMG210901242

Resultatenseizoen

Alerts