Coinbase Global

COIN

Coinbase is een cryptobroker waar je cryptomunten kan kopen en verkopen. Het is de grootste online marktplaats voor cryptomunten in de Verenigde Staten met meer dan 100 miljoen gebruikers (waarvan 8,5 miljoen die maandelijks actief zijn), meer dan 150 miljard dollar kwartaalvolume en meer dan 100 miljard dollar aan activa op het platform.

Terwijl er duizenden cryptomunten zijn, worden er slechts een tweehonderdtal verhandeld op Coinbase. Dit zijn dan uiteraard wel de meest liquide, populaire en interessante cryptomunten. Het zorgt dan ook voor veel meer kwaliteit. Coinbase is dan ook een voorstander van regulering van crypto en werkt zo veel mogelijk samen met overheidsinstanties om op dit gebied de hoogste kwaliteit te bieden.

Iedere keer jij of ik cryptomunten koopt of verkoopt via Coinbase, neemt het bedrijf een kleine fee. Dus zo lang er crypto wordt verhandeld (aan- of verkoop) verdient Coinbase geld. Zowel in goede als slechte tijden. In saaie tijden verdient Coinbase het minste geld.

  • Beurs: Nasdaq
  • Ticker: COIN
  • ISIN-code: US19260Q1076

Resultatenseizoen

Alerts