Diamond Hill Investment Group

DHIL

Diamond Hill Investment Group, opgericht in 1990, is een Amerikaanse investment manager die beleggingsdiensten aanbiedt aan bedrijven, fondsen, pensioenplannen en particulieren met een hoog vermogen. Diamond Hill int geld van klanten, investeert deze in een korf aandelen waar ze rotvast in geloven en krijgt dan een percentage fee op dit geïnvesteerd bedrag.

Vooral de rendementen van Diamond Hill’s investeringen zijn belangrijk om klanten aan te trekken, te behouden en hoge fees te kunnen innen. Diamond Hill hanteert een beleggingsstrategie die dicht tegen die van Warren Buffett aanleunt: het zoekt kwaliteitsvolle bedrijven, koopt deze aan een significante korting en houdt ze voor de zeer lange termijn. Deze strategie wordt in de volksmond ook wel value- of waardebeleggen genoemd.

Historisch gezien deed zijn strategie het zeer goed: maar liefst 11 van Diamond Hill’s 13 fondsen presteerden sinds hun oprichting beter dan hun benchmark. Het mag dan ook niet verbazen dat Diamond Hill zijn AUM de voorbije 15 jaar met meer dan 700% kon doen groeien.

  • Beurs: NASDAQ
  • Ticker: DHIL
  • ISIN-code: US25264R2076