Digital Turbine

APPS

Digital Turbine (DT) is een Amerikaans ad-tech bedrijf met een focus op advertenties in/van apps. He is verschroeiend gegroeid de afgelopen jaren. Digital Turbine is gestart met apps te voor-installeren op smartphones.  Het heeft contracten met zowat elke (Android) smartphoneproducent, alsook met de herverdelers (Telecombedrijven). Via Digital Turbine’s algoritmes, kon dan gedetecteerd worden welke apps er relevant waren voor welke gebruiker.

Zo betaalden bedrijven als Netflix Digital Turbine miljoenen euro’s, om de Netflix app al te pre-installeren op gebruikers hun nieuwe smartphone, indien er een kans was dat de gebruiker dan ook Netflix eens ging gebruiken. Digital Turbine stortte dan 2/3e van deze betaling door aan de smartphoneproducent en herverdeler.

Naaste de éénmalige betaling, ontving Digital Turbine ook een kleine betaling iédere keer de gebruiker uiteindelijk de app opende. Als de gebruiker een betaling uitvoerde op de app, kreeg DT opnieuw een commissie.

Digital Turbine heeft hier een ongelooflijk sterke MOAT opgebouwd: geen enkel ander bedrijf houdt zich hier mee bezig, laat staan heeft contracten met alle smartphoneproducenten & telecombedrijven én heeft een ad-buy platform waarmee de voor-installaties aangekocht kunnen worden. Op meer dan 600 miljoen smartphones staan vandaag apps die voor-geïnstalleerd zijn geweest door Digital Turbine.

  • Beurs: Nasdaq (VS)
  • Ticker: APPS
  • ISIN: US25400W1027