Future PLC

FUTR

We kunnen, heel kort door de bocht, Future het best omschrijven als een ‘holding van websites’. Het heeft meer dan 200 niche-websites in de portefeuille, die het opricht of over koopt, met een gemeenschappelijke ‘backbone’. Ze gebruiken dezelfde technologie in elke website. Dit laat hen toe om éénmalige kosten uit te spreiden over de meer dan 200 verschillende websites én hun klantengegevens te koppelen, met uitgebreide en unieke kennis over de klant als gevolg.

Geld verdienen gebeurt voornamelijk via advertenties. Aanvankelijk ads voor bijvoorbeeld coca-cola of auto’s, advertenties die niet gericht zijn op directe verkoop. Recenter zijn ze gestart met ‘affiliate marketing’. Hierbij dient de advertentie om de gebruiker het product direct, online, te doen kopen. Zo zullen ze op een van hun websites over technologie advertenties zetten voor gsm’s. Wanneer de gebruiker dan op de link klikt en eventueel het product koopt, verdient Future geld.

Dit is vandaag de grootste groeidrijver, en zal toenemen naarmate mensen meer online shoppen. Wij denken dat e-commerce nog even stevig zal blijven doorgroeien, waar Future dus optimaal van kan profiteren.

  • Beurs: Londen Stock Exchange
  • Ticker: FUTR
  • ISIN-code: GB00BYZN9041