Hims & Hers Health

HIMS

Hims & Hers Health Group werd in 2017 door de twee jonge ondernemers Andrew Dudum (momenteel CEO) en Hilary Coles (momenteel SVP Brand & Innovation) opgericht. Het bedrijf werd begin 2021 op de beurs geïntroduceerd via de Special Purpose Acquisition Company (« SPAC ») Oaktree Acquisition Corp. Met een leeftijd van slechts 4 jaar werd HIMS één van de jongste IPOs ooit.

De oprichting van Hims & Hers komt voort uit het ongenoegen dat Dudum en Coles ervaarden omtrent de Amerikaanse gezondheidszorg. Een goede gezondheid staat ieder jaar boven op ons verlanglijstje, maar het huidige verouderde gezondheidssysteem maakt het enorm moeilijk om dit te verwezenlijken.

De retail-, transport- en financiële industrie werden reeds vele jaren geleden gemoderniseerd door spelers zoals Amazon, Uber en Paypal. Met een totale waarde van 4 biljoen USD is de gezondheidsindustrie de enige biljoenenindustrie die nog achterblijft in zijn verouderd systeem.

Hims & Hers heeft de duidelijke visie om hier met zijn innovatief tele-health platvorm voor eens en altijd verandering in te brengen.

  • Beurs: NYSE
  • Ticker: HIMS
  • ISIN-code: US4330001060