Korn Ferry

KFY

Korn Ferry is één van de grootste management/HR consultancy bedrijven ter wereld. De business is verdeeld in drie segmenten.

Het eerste segment, Executive Research, is het oudste segment van Korn Ferry waarbij het bedrijf consultancy diensten aanbiedt omtrent het aantrekken van nieuwe managers (CEO,CFO, etc.). Dit is een nichemarkt waarin Korn Ferry markleider is.

Het tweede segment is Recruitment Process Outsourcing (RPO). Bedrijven besteden personeelsaanwerving uit aan Korn Ferry. Dit gaat veel verder dan wat uitzendbureaus doen. Buiten het bezetten van jobs, zorgt Korn Ferry ook voor zaken zoals branding van werkgevers, personeelsplanning, wervingsanalyses, loopbaanuitstippeling, etc.

Als gevolg van deze hogere waardecreatie voor klanten hebben RPO-bedrijven een veel hogere marge dan uitzendbureaus die enkel werknemers aannemen. Korn Ferry bezit een unieke artificiële intelligentie (AI) tool om de efficiëntie en kwaliteit van aanwerving te verbeteren.

Het derde segment is Advisory, wat sinds 2020 is opgesplitst in Consulting en Digital. Advisory houdt in dat Korn Ferry strategische & HR business cases oplost op basis van hun kwaliteitsvolle data base.

Korn Ferry is wereldwijd en in vele industrieën actief, wat het bedrijf minder risicovol maakt.

Korn Ferry heeft een zeer sterke competitieve positie aangezien het hoge waarde biedt aan klanten en een belangrijke data base (4 miljard datapunten) bezit die hun beslissingen omtrent HR-problemen significant verbeteren.

  • Beurs : NYSE
  • Ticker : KFY
  • ISIN-code : US5006432000