Lumen Technologies

LUMN

Lumen Technologies zit momenteel in een overgangsfase, deze gaat gepaard met een naamswijziging. Tot voor kort heette het hele bedrijf CenturyLink (met als ticker CTL). Ze richtte zich vooral op telecommunicatie.

Het glasvezelnetwerk van Lumen beslaat inmiddels 725.000 kilometer, en hierop zijn 170.000 kantoorgebouwen rechtstreeks aangesloten. Deze rechtstreekse aansluitingen voorkomen dat er onderweg van netwerk gewisseld moet worden, wat voor de klant een optimale verbinding oplevert. Lumen is aangesloten op 2.200 cloud-datacenters en meer dan 100 Edge Computing Nodes.

De recente wijziging van naam, en complete ‘rebranding’, hoort bij de nieuw ingeslagen weg. Ze stappen steeds verder af van de ‘saaie’ telecomdienstverlening en laten zien dat ze ook in de 21e eeuw nog zeer relevant zijn.

Lumen Technologies ontwikkelt zich tot de ruggengraat die de 4e industriële revolutie mogelijk maakt. De focus ligt op adaptieve netwerken, netwerkbeveiliging, communicatie- en samenwerkingsoplossingen en Edge Computing.

  • Ticker: LUMN
  • Beurs: NYSE
  • ISIN-code: US1567001060