Mitek Systems

MITK

Mitek Systems (marktkapitalisatie 330 miljoen USD) is wereldleider in ‘mobile capture’ en digitale identiteitsverificatie. De bedoeling van deze software toepassingen is vergemakkelijken en beveiligen van e-commerce.

Mitek heeft enkele interessante complementaire technologieën in huis. Enerzijds met hun ‘mobile capture and check deposit’ gaat de software automatisch gegevens vooraf invullen nadat de gebruiker een foto neemt van een storting, factuur, rijbewijs, identiteitskaart,… Dit vergemakkelijkt betalingen.

Met hun software voor identiteitsverificatie kan een onderneming de identiteit van een gebruiker verifiëren. Deze technologie is zeer interessant voor financiële instellingen, betalingsbedrijven, online marktplaatsen of andere bedrijven uit sterk gereguleerde sectoren. Identiteitsverificatie van Mitek wordt vaak gebruikt voor digitale betalingstransacties. Het beperkt financiële risico’s terwijl de gebruiker kan genieten van een vlotte transactie.

Hun software toepassingen zijn verwerkt in de apps van meer dan 7.000 bedrijven en worden door meer dan 80 miljoen consumenten gebruikt. Grote bedrijven als Mastercard, Morgan Stanley, Paypal, Accenture, Visa, Rabobank zijn allen klant bij Mitek.

  • Beurs: Nasdaq
  • Ticker: MITK
  • ISIN code: US6067102003