RCS MediaGroup

RCS

RCS Mediagroup (RCS staat voor Rizzoli – Corriere della Sera) is een holding boven de belangrijkste kranten van Italië (Corriere della Sera, Geztta dello Sport) en Spanje (El Mundo, Expansion). Daarnaast bezit het nog een aantal andere activiteiten, de belangrijkste waarvan de Giro d’Italia (zeg maar de Ronde van Frankrijk, maar dan van Italië).

Het bedrijf is in 2016 overgenomen door Urbano Cairo en is sindsdien structureel verbeterd. De groep kent vandaag opnieuw een gestage groei, en zeer consistente cashflows. We vinden het de sterkste uitgever op het Europese continent – een groep bedrijven die volgens ons sterk ondergewaardeerd worden door de voornamelijk onterechte schrik dat kranten binnen een aantal jaar niet meer zullen bestaan.

Wij denken dat de papieren krant een steeds minder belangrijk onderdeel zal uitmaken van de totale nieuwsconsumptie, maar dat betekent niet dat uitgeverijen zich niet kunnen aanpassen: meer dan een kwart van de omzet van RCS komt vandaag al van zijn online aanbod, terwijl het aantal lezers zelfs toeneemt!