The Hershey Company

HSY

De geschiedenis van Hershey’s gaat terug tot het einde van de 19de eeuw en is een typisch Amerikaans verhaal.

Milton S. Hershey had geen diploma’s maar was niettemin erg ambitieus en startte op jonge leeftijd een snoepbedrijf. Helaas ging dat failliet en ook een tweede poging mislukte. Hershey was toen 30 en bij de derde poging kon hij eindelijk een succesvol bedrijf uitbouwen: de Hershey Chocolate Company zag in 1894 het levenslicht. Uiteindelijk werd het huidige Hershey’s als The Hershey Company in 1927 opgericht.

Het bedrijf is de grootste producent en verkoper van kwaliteitschocolade in de VS, met een marktaandeel van 44%, en is daarbuiten in 70 landen en met 80 merken actief.

Qua chocolade zijn de bekendste merken Hershey’sReese’s en Kisses. Men verkoopt repen, chocoladesnoep in allerlei vormen, chocopasta, puddingpoeder, koekjes en het bakpoeder om die zelf te maken, e.d.m. Daarnaast verkoopt men ook ander snoepgoed; bekende merken zijn hier Cadbury en Kit Kat die men onder licentie verkoopt. Hershey’s verkoopt kauwgom en muntjes met de merken Ice BreakersBreathsavers en Bubble Yum.

Hershey’s heeft al heel wat overnames achter de kiezen. Met de meest recente werd het bedrijf wat meer gediversifieerd – met popcorn, chips, proteïnerijke koekjes en repen, enz. – en meer actief met gezonde(re) snacks.

Op geografisch vlak is het belangrijk om op te merken dat het bedrijf buiten de VS fabrieken in China, Mexico, Brazilië, India en Maleisië heeft, van waaruit de producten in diezelfde landen worden verdeeld. Het zijn beslist interessante groeimarkten voor de groep.

Met nog steeds ruim 80% van de omzet die in de VS wordt gerealiseerd, staat de internationale expansie van het bedrijf eigenlijk nog in haar kinderschoenen. Bovendien is de rendabiliteit buiten Noord-Amerika ondermaats, met in 2015 en 2016 zelfs verliescijfers. Hier zal de volgende jaren ter verbetering aan worden gewerkt.

Zeker vermeldenswaard is dat de President & CEO en de Senior Vice President & CFO beiden dames zijn, resp. Michele Buck en Patricia Little.

Resultatenseizoen

Alerts

Gerelateerde analyses