Aandelen
Aandelen

2 interessante Tech Turnarounds

Ronald 5 december 2023

Als belegger zie je natuurlijk het liefst dat je visie onmiddellijk uitkomt en dat de verwachte winsten zich direct manifesteren.

De realiteit is heel vaak het tegenovergestelde.

De ene keer gaat het snel (bijvoorbeeld +50% winst op Adyen bij Tech Value na 6 weken), maar de andere keer gaat het traag. (bijvoorbeeld +460% winst op Capri Holdings na 3 jaar)

Daar moet je als belegger mee om kunnen gaan.

Wie bijv. 60% rendement boekt op 3 jaar, heeft nog altijd een fantastische belegging gedaan.

Maar die 60% kan er ook pas komen op het einde van het 3e investeringsjaar. Het doet dan lange tijd niets tot, pats/boem … de koers explodeert.

Daar is géén wetenschappelijke verklaring voor … maar de constante is wel dat je dus geduld moeten kunnen hebben.

Wat de meeste particuliere beleggers helaas niet hebben of kunnen.

Die gooien meestal de handdoek in de ring in de Vallei der Wanhoop.

Vervang hier ‘Organization’ door ‘Aandeel X’ en je krijgt een goed beeld van wat we bedoelen.

VOD = Valley of Despair of Vallei der Wanhoop.

In het Turnaround maandrapport van november bespreken onze analisten 2 gevallen technologiebedrijven die hard aan hun turnaround werken.

Eentje staat reeds lange tijd in de selectielijst en de beurskoers heeft nog maar recent de zogenaamde “Valley of Despair” verlaten.

De andere is een gloednieuwe aandelentip en bevindt zich nog steeds in deze “Valley of Despair” maar onze analisten zien signalen dat ze daar in 2024 uit zullen klimmen.

Dit is dus het ideale moment om deze technologieaandelen te kopen

Tech Turnaround #1:

Dit aandeel kon beleggers recent eindelijk nog eens verrassen met positief nieuws.

De derde kwartaalresultaten waren nog niet indrukwekkend, maar de vooruitzichten die het management schetst zijn veelbelovend.

De nieuwe strategie, gestart in mei 2023, dat zich richt op omzet- en abonneegroei begint al zijn vruchten af te werpen.

Een beurskoers van zo’n 500 miljoen dollar voor een bedrijf dat het jaar potentieel eindigt met 300 miljoen dollar cash en maar 142 miljoen dollar schulden is laag.

Vooral als deze turnaround slaagt en het bedrijf terug groeit en winstgevend blijft.

En daar ziet het momenteel wel naar uit.

Bij turnarounds is het altijd afwachten voor bevestiging, maar dat vertaalt zich dan ook een superieure rendementen als de turnaround slaagt.

Tech Turnaround #2 (NIEUW!):

Dit bedrijf is voor (technologie)beleggers een naam als een klok, met een beurskoers als een blok.

Het verkocht onder andere een portfolio aan patenten om de transformatie van hardwareproducent naar softwareproducten te realiseren.

Dit heeft tot op heden succes en miserie gebracht.

Succes in de Internet of Things diensten, maar miserie in de cybersecurity diensten.

Tot het bedrijf recent enkele interessante beslissingen heeft genomen die eindelijk voor de juiste richting moeten zorgen.

Het zal immers zijn succesvolle segmenten Internet of Things (IoT) afsplitsen van de spartelende cyberbeveiliging entiteit.

Het bedrijf streeft naar een beursgang voor de IoT-tak, die essentiële software voor de automobielindustrie.

De technologie is momenteel geïmplementeerd in meer dan 235 miljoen voertuigen wereldwijd van merken als BMW, Dongfeng Motor, Geely, Honda, Mercedes-Benz, Toyota, Volkswagen, Volvo, en anderen.

Tesla is zo goed als de enige autoproducent die geen gebruik maakt van deze software.

Maar de IoT-eenheid is niet beperkt tot de automobielsector en heeft zich met succes uitgebreid naar industriële en medische toepassingen.

Het softwaresysteem wordt dan wel niet gebruikt door Tesla, … het is wel terug te vinden bij een ander bedrijf van Elon Musk: SpaceX.

Dit onderdeel boekt een omzet van 225 miljoen dollar, wat een pak hoger is dan 130 miljoen dollar 3 jaar geleden, en heeft een backlog van 640 miljoen dollar aan contracten.

De turnaround begint hier stevig vorm te krijgen.

Wilt u ook beleggen in turnarounds voor high(er) risk met high(er) returns?

Ontdek deze 2 tech turnaournds (en nog veel meer) via het Turnaround rapport.

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.