Aandelen
Aandelen

Aandeel v/d Week: Innovatief Belgisch Advertentieplatform

Ronald 11 september 2022

Soms gebeurt het dat bedrijven cijfers publiceren die initieel als negatief worden onthaald, maar een paar dagen later juist als positief gezien worden. Als investeerders wat meer tijd hebben gekregen om de cijfers te verwerken, komen soms de echte inzichten naar boven.

Dat lijkt het geval te kunnen zijn bij het Belgische innovatieve advertentieplatform van Tech Value, dat deze week zijn cijfers publiceerde.

De koers staat onder stevige druk, hoewel de cijfers beter zijn dan verwacht.

Daarom bombarderen we dit aandeel als eerste ‘Aandeel van de Week’.

Intro

Dit Belgisch bedrijf dat in 2011 werd opgericht fungeert als advertentie-platform dat adverteerders en nieuws-uitgevers met elkaar verbindt.

Het heeft een eigen en unieke technologie ontwikkeld, waardoor de advertentie aan de juiste doelgroep getoond kan worden.

Hiervoor gebruikt het géén cookies, maar baseert het zich op de inhoud van het nieuwsartikel.

Adverteerders komen naar dit platform met een advertentie.

De software selecteert dan uit de duizenden en duizenden nieuwsartikels die geplaatst worden, welke de meest geschikten zijn om de advertentie op te plaatsen.

Dit is super-relevant en helemaal niet intrusief.

De lezer heeft immers het gevoel dat de advertentie past bij het artikel en daar op is afgestemd, en niet op zijn/haar recent zoekgedrag en cookies.

Hierdoor zijn de advertenties die via dit platform geplaatst worden ongelooflijk succesvol.

Waarom daalt het aandeel?

De reden voor de daling is simpel: het bedrijf heeft flink verlies geleden. Investeerders zijn sinds de start van 2022 flink allergisch geworden aan verlies.

Dit was tot op heden geen probleem aangezien het tot nu toe steeds winst maakte.

Echter, daar is nu een eind aan gekomen.

Vandaar, vermoedelijk, de sterke reactie van de markt.

Waarom nu kopen?

Onze Tech Value analisten zien geen zwakke, maar juist sterke cijfers.

Het verlies bestaat hoofdzakelijk uit éénmalige kosten om nieuw personeel aan te trekken en nieuwe kantoren te openen in het buitenland.

In de landen waar het bedrijf reeds actief is, is de winstgevendheid juist toegenomen.

De EBITDA-marge steeg er van 30% naar 33%.

Wat een bijzonder sterke prestatie is als u weet dat de online advertentiemarkten overal onder druk staan.

Het is dus vooral de uitbreiding in de “nieuwe landen” die het bedrijf geld kost.

Maar dit is simpelweg een investering voor later.

Naarmate de scale-up landen en de nieuwe landen matuur beginnen te worden, zal ook hier de marge fors verbeteren.

De Tech Value analisten berekenden dan ook dat dit Belgisch innovatief advertentieplatform aan amper 3 keer de EV/EBITDA noteert van de resultaten die we in 2024 mogen verwachten.

Ter info … een EV/EBITDA onder de 10 wordt traditioneel gezien als goedkoop.

Een zeer conservatieve EV/EBITDA van 10x tegen eind 2025 betekent een verdrievoudiging van de beurskoers op zo’n 3 jaar tijd.

Het aandeel is dan ook sterk koopwaardig aan de huidige beurskoers en is daarmee terecht ons allereerst Aandeel van de Week.

Terug te vinden bij Tech Value.

Disclaimer

Deze blog is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan deze blog en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Deze blog is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van deze mailing.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in deze email. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van deze blog via internet verzonden worden.