Aandelen
Aandelen

Gratis aandelen Porsche!? Dit is waarom …

Ronald 19 december 2022

Met een eindejaarsactie in december, ongeveer tussen de Sint en de Kerstman, willen wij ieder jaar ook onze duid in het zakje steken om onze lezers te verwennen. Met cadeautjes. Zoals dit jaar gratis aandelen Porsche. We leggen u uit waarom.

We proberen ieder jaar een interessante manier te vinden om nieuwe én trouwe abonnees niet alleen te voorzien van een mooie korting, maar ook van cadeautjes die hen helpen.

Zoals u ongetwijfeld al weet, bedraagt de korting dit jaar -75% op de totaalprijs van de Value Jagers Combi van 12 of 24 maanden.

Waarom aandelen Porsche?

Dat u gratis aandelen Porsche krijgt, zal alvast zeer mooi klinken aan het Kerstdiner in de komende weken. Maar Porsche is niet alleen een fantastisch onderwerp wanneer u de kalkoen aansnijdt.

Het is ook een iconische automerk dat vele concurrenten vele stappen voor is in het wagenpark van de toekomst, elektrische auto’s. Het aandeel Porsche dat u van ons krijgt, staat daarnaast wat ons betreft ook bijzonder interessant (= laag) gewaardeerd.

Een beter value cadeau kan u wat ons betreft niet krijgen.

De IPO van Porsche

Porsche kwam eind september dit jaar naar de beurs via een beursgang van 9,4 miljard euro, een van de grootste IPO’s in Europa deze eeuw.

“We believe Porsche offers unique exposure to the luxury automotive segment, enjoying strong pricing power, allowing the firm to face challenges including higher inflation costs, EV transition and autonomous driving.”

Dat zei JP Morgan analist Jose M Asumendi ten tijde van de beursgang.

En daar kunnen wij het alleen maar volmondig mee eens zijn. Als luxeautomerk gaat het Porsche momenteel dan ook voor de wind. Ieder nieuw model lijkt wel een schot in de roos.

Het verkoopt ondertussen auto’s in meer dan 120 landen, waarbij 29% in Europa, 27% in Noord-Amerika en 32% in China.

Porsche verkoopt gemiddeld 10% meer auto’s per jaar.

Interessant detail.

De omzet van de volledige Volkswagen groep – waartoe Porsche tot voor kort behoorde – is zowat hetzelfde gebleven ten opzichte van 2018 terwijl deze van Porsche met 30% is toegenomen.

De klassieke modellen als de iconische 911, de 718, de Panamera en de Cayenne blijven dan ook in trek bij een trouw publiek.

Terwijl met de Macan en de Taycan (100% elektrische) met succes nieuwe merken werden geïntroduceerd.

“Porsche’s “pioneering position” in luxury battery electric vehicles makes it a “desirable EV play among the incumbent carmakers.”

Aldus Citi analist Martin Wilkie.

Nieuwe modellen

Porsche slaagt er niet alleen in om succesvol nieuwe modellen te lanceren, het slaagt er ook in om de kosten onder controle te houden terwijl de omzet toeneemt.

Dat kunnen niet veel automerken zeggen momenteel.

De omzet steeg van 28,5 miljard euro in 2019 naar 33,1 miljard euro in 2021 terwijl de kosten minder snel toenamen.

Hierdoor is de brutowinst gestegen naar 8,9 miljard.

Over de eerste 9 maanden van 2022 zit Porsche al weer aan een omzet van 26,7 miljard voor een brutowinst van 7,5 miljard euro.

Een brutowinstmarge van 28% wat opnieuw een mooie stijging is ten opzichte van vorige jaren.

De winstgevendheid gaat dus omhoog.

Voor heel 2022 verwacht Porsche een omzet te boeken van 38 miljard euro wat een brutowinst moet opleveren van 10,5 miljard.

Sinds de beursgang eind september noteert het aandeel Porsche AG dan ook al bijna +30% hoger.

Waardoor het een marktwaarde heeft van 95 miljard euro.

Hierdoor werd het aandeel reeds opgenomen in de DAX-40, de index van de 40 belangrijkste bedrijven op de beurs in Frankfurt.

Het maakt van Porsche ook het meest waardevolle automerk van Europa, voor … Volkswagen.

Aan een beurswaarde van 95 miljard euro noteert het aandeel Porsche AG een waardering van:

  • 2,5 keer de omzet
  • 12,5 keer de brutowinst

Wat dus niet bepaald super goedkoop is.

Korting op aandelen Porsche

Maar wij zouden Value Jagers natuurlijk niet zijn als we geen manier hadden gevonden om in deze aandelen Porsche te beleggen met een fikse korting.

Er bestaat immers een aandeel dat 36,5% van de aandelen Porsche bezit, wat aan de huidige beurswaarde goed is voor ruim 34,5 miljard euro.

Terwijl dit bedrijf op de beurs gewaardeerd wordt aan … 17 miljard euro.

De helft!

Terwijl dat bedrijf ook nog andere waardevolle activa heeft.

En dát zijn de aandelen die u van ons cadeau krijgt als u een abonnement Value Jagers Combi van 12 maanden (1 aandeel) of 24 maanden (2 aandelen) afsluit.

Interessant, niet?

U bezit dan geen rechtstreeks beursgenoteerde aandelen van Porsche AG, maar profiteert wel voor een groot deel van de blijvende groei van het luxeautomerk aan een stevige korting.

En u heeft dan ook nog blootstelling tot andere interessante participaties van deze groep.

Dit is dan ook veruit hét goedkoopste value aandeel van Europa.

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.