Aandelen
Aandelen

AI-aandeel onder 5 dollar

Ronald 17 september 2023

Artificiële Intelligentie verandert de wereld in snel tempo. Wie er geen gebruik van maakt, zal achter blijven. AI kan dan ook op talrijke manieren worden gebruikt, en hoewel er hier en daar ook twijfel bestaat over de kracht van AI, zal het toch in eerste instantie vooral veel mogelijkheden creëren.

Deze nieuwe technologische revolutie bestaat dan ook al vele jaren, maar komt nog maar recent in een stroomversnelling terecht.

En plots zien we ook op de aandelenmarkt enorme kansen ontstaan rond AI-aandelen.

Zo hebben onze Value onder 10 analisten een AI-Fintech aandeel gevonden waar de beurskoers niet alleen onder 10 dollar staat, maar zelfs onder 5 dollar.

Met nog gigantisch veel opwaarts potentieel …

De technologie

Dit bedrijf heeft immers een technologie ontworpen die Artificiële Intelligentie en Big Data combineert in het beoordelingsproces van consumentenkredieten.

Een gigantische markt van honderden miljarden dollars.

Iedere keer een consument een aanvraag doet voor bijvoorbeeld een autolening, de aanvraag voor een kredietkaart of een financiering bij aankoop dient er een beoordeling gemaakt te worden over de kredietwaardigheid van die consument.

Dankzij deze technologie kunnen kredietverstrekkers binnen de seconde een beoordeling krijgen.

Dit bedrijf moderniseert dus het besluitvormingsproces van kredietverlening met behulp van AI en daarin zijn ze bijzonder succesvol, wat blijkt uit hun retentiegraad van 100%.

Geen enkele klant die gebruik maakt van deze technologie, is ontevreden.

En dat is niet alles …

Win-Win-Win situatie

Waar kredietverstrekkers als Visa, SoFi of Ally Financianl dankzij deze technologie hun portefeuille uitbreiden zonder extra risico’s te nemen, kunnen investeerders  zoals het overheidsfonds van Singapore, Deutsche Bank, … profiteren van kwalitatieve, kredietwaardige investeringen.

Zogeheten Asset Backed Securities.

Het is een win-win-win situatie voor zowel kredietverstrekkers, kredietinvesteerders als natuurlijk dit kleine bedrijf zelf.

De kracht van deze speler schuilt in hun diepgaande kennis van Amerikaanse consumentendata.

Ze hebben meer dan 100 miljoen gegevens van leningen ter waarde van ongeveer $1,5 biljoen geanalyseerd.

En hoe succesvoller dit kleien bedrijfje wordt, hoe meer gegevens ze kunnen verwerken en hoe nauwkeuriger hun inzichten worden.

Het straffe aan dit groeiverhaal …

Dit is nog maar het begin

Tot nu toe werkte het bedrijf vooral samen met Fintech-platformen en neo banks die sinds de grote financiële crisis steeds meer marktaandeel wegnemen van de grotere banken.

Maar er wordt verwacht dat het in de komende 6 à 12 maanden ook zal gaan samenwerken met enkele van de top-25 banken.

De échte doorbraak moet dus nog komen!

Er op tijd bij zijn als belegger is dus de boodschap.

Het potentieel is … 🚀​

Onze Value onder 10 analisten hebben eens een berekening gemaakt.

De eerste 8 miljard dollar aan netwerkvolume genereren voldoende om de kosten van het platform en dergelijke te betalen.

Daar zitten ze dus nu aan.

Maar wanneer het netwerkvolume groeit naar bijvoorbeeld 3 miljard dollar per kwartaal of 12 miljard dollar op jaarbasis, krijgen we een ondernemingswaarde van 2 miljard dollar voor dit Value onder 10 aandeel.

En in een High-Growth scenario zelfs 9,2 miljard dollar.

Dat zou neerkomen op een beurskoers van +/- 9 dollar per aandeel want momenteel zijn er zo’n 1 miljard uitstaande aandelen.

Huidige koers … +/- 2,2 dollar.

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.