Aandelen
Aandelen

Beleggen in defensieve sector (letterlijk)

Ronald 5 oktober 2022

Juist in deze tijd zien beleggers het voordeel van defensieve aandelen in het portfolio. Er bevindt zich een aandeel in de selectielijst van het Income Value Rapport, wat een aantal zeer interessante eigenschappen combineert:

  • Actief in een defensieve sector (letterlijk)
  • Profiteert van een seculaire groeitrend
  • Aandeelhouders worden flink verwend

Het betreft hier een bedrijf wat zich richt op defensie & veiligheid.

Ze heeft zich gespecialiseerd in de moderne oplossingen voor:

Hiermee is ze actief in de belangrijkste aspecten van defensie voor deze moderne tijd. Aanvallen gebeuren tegenwoordig steeds minder met tanks, en steeds meer met hacks.

De noodzaak van een hoger defensiebudget

De noodzaak van een sterke verdediging is in 2022 pijnlijk duidelijk geworden.

Veel van de (Europese) NAVO-landen voldoen al jaren niet aan de afgesproken norm voor defensie-uitgaven. Ieder land moet 2% van haar BBP uitgeven aan defensie.

Maar in 2021 was dit voor:

  • Nederland: 1,45%
  • België: 1,07%
  • Duitsland: 1,49%

Veel te weinig!

Het is nu duidelijk dat dit anders moet. Daarom zien we de laatste maanden steeds meer van dit soort nieuwsberichten:

Duitsland investeert € 100 miljard om de achterstand op het gebied van haar verdediging in te halen.

Strikte noodzaak als u het ons vraagt.

Duitsland is niet het enige land, veel van de andere NAVO-landen hebben al toegezegd het budget te verhogen, en zich snel aan de norm te van minimaal 2% per jaar te houden.

Dit betekent dat er de komende jaren vele extra miljarden uitgegeven worden aan defensie.

Waarvan uiteraard een groot deel aan cybersecurity, luchtvaart en ruimtevaart.

Exact waar dit bedrijf uit het Income Value Rapport in gespecialiseerd is. Dat gaat dus de komende jaren voor extra omzet en winst zorgen.

Stabiele groei, en focus op de aandeelhouder

Terwijl het bedrijf nu ook al goed presteert. In de recent verschenen update konden de analisten daarom het koersdoel ook al verhogen.

Hierbij direct een kanttekening: ook dit is geen aandeel om snel rijk mee te worden. Dit is een aandeel om te profiteren van een groeiende sector, waarbij die groei vrijwel gegarandeerd is.

Wat zich uit in een hele stabiele beloning van de aandeelhouders:


Recente ontwikkeling kwartaaldividend

Zo wordt het dividend jaarlijks verhoogd, en koopt het bedrijf op grote schaal eigen aandelen in.

Het dividend de laatste jaren gemiddeld met +12% per jaar, en kocht de onderneming over het afgelopen jaar +3,4% van haar eigen aandelen in.

Dit legt een stevige bodem onder de koers, die in combinatie met de defensieve sector zorgt voor een stabiel koersverloop. Zo heeft het aandeel een beta van slechts 0,61 vergeleken met de S&P 500.

Dit betekent dat het aandeel veel minder volatiel is dan de rest van de markt; het brengt stabiliteit naar uw beleggingsportfolio.

Deze blog is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan deze blog en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Deze blog is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van deze blog.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in deze email. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van deze blog via internet verzonden worden.