Podcast
Podcast

Value Jagers Podcast: Beleggen in … de Metaverse

Ronald 4 maart 2022

Onlangs veranderde Facebook zijn naam naar Meta Platforms Inc. (of kortweg Meta), verwijzende naar de Metaverse. Als één van de grootste Amerikaanse technologische multinationals van de laatste decennia zijn wereldbefaamde naam verandert en er dus zelfs het voortbestaan van het bedrijf aan vasthangt, dan moet daar toch een gegronde reden en strategie achter zitten.

Wat is nu precies die Metaverse waar iedereen het over heeft? Wat kunnen we ervan verwachten? Hoe kunnen we hierin beleggen?

We vragen het allemaal aan onze analist Dieter Plas van het Crème de la Crème Rapport.

Deze podcast is te bekijken/beluisteren via:

Inhoud podcast beleggen in de Metaverse

  • Kan je onze kijkers en luisteraars eens uitleggen wat de Metaverse nu precies is?
  • “The Sandbox” is zo’n Metaverse waar men tegenwoordig miljoenen betaalt voor virtuele percelen. Hoe kan zoiets?
  • Hoe moeten we de Metaverse in zijn geheel gaan bekijken? Als een soort spel? Of een soort versmelting worden tussen de reële en de digitale wereld?
  • Is dit niet gevaarlijk? De kans dat men voeling met de reële wereld zal verliezen en men zijn digitale identiteit belangrijker gaat vinden dan het echte leven is namelijk bestaande?
  • Facebook (oftewel Meta) heeft nu al heel wat persoonlijke informatie omtrent zijn/haar gebruikers. Dit gaat alle wetgeving omtrent privacy toch te boven? Hoe sta jij daar tegenover?
  • Wie gaat deze Metaverse gaan bouwen? We hebben het nu al gehad over Facebook maar wie gaat er volgens jou zich nog op deze nieuwe markt storten?
  • Hoe kunnen beleggen in de Metaverse? Welk mandje aandelen zou jij aankopen om in te spelen op deze “Metaverse” ontwikkeling?

✅ 10 goedkope aandelen voor te beleggen in 2022 [GRATIS Gids]