Beleggen
Beleggen

Goedkoop beleggen in … De Ronde van Italië

Ronald 2 augustus 2023

Hoewel de Ronde van Frankrijk al jaar en dag dé populairste en belangrijkste rittenkoers is, hebben de Vuelta en vooral de Giro de laatste jaren een serieuze inhaalslag gemaakt door de koers aantrekkelijker en spannender te maken. En dat is interessant voor u als belegger.

Het is niet mogelijk om te beleggen in de Ronde van Frankrijk of de Ronde van Spanje … maar het is wél mogelijk om te beleggen in de Ronde van Italië, de Giro.

Hier ziet u een screenshot van het Euro Value juni rapport waarin onze analisten een bedrijf hebben gevonden dat enorm profiteert van de toenemende populariteit van de Ronde van Italië.

Met een marktwaarde van minder dan 400 miljoen euro valt hier de komende jaren enorm veel value te creëren.

Belonen van de aandeelhouders

Zo verwacht het bedrijf de komende jaren de populariteit van de Giro zo te verhogen dat de omzet van dit evenement stijgt van 50 miljoen euro naar 150 miljoen euro.

De andere activiteiten van het bedrijf hebben slechts beperkte kapitaalinvesteringen nodig waardoor het jaarlijks zo’n 100 à 120 miljoen euro cashflow boekt.

Voor een bedrijf met een marktwaarde van minder dan 400 miljoen euro!

Sinds 2016 zijn de schulden met 500 miljoen verlaagd waardoor het bedrijf vandaag zo goed als schuldenvrij is.

Dit is volgens de Euro Value analisten de potentiële katalysator voor een stijging van de beurskoers.

Nu het bedrijf in feite schuldenvrij is, kan het zijn mooie vrije kasstromen gebruiken om aandeelhouders te belonen:

  • Dividend kan opgetrokken worden tot +26% op jaarbasis
  • Goedkoop inkoop eigen aandelen

Door de groeiende activiteiten van het bedrijf kan jaarlijks 100 miljoen euro naar de aandeelhouder vloeien … voor een bedrijf dat minder dan 400 miljoen euro wordt gewaardeerd.

Daarbij komt dat slecht 1 op 3 aandelen op de beurs noteren.

Een lage free float dus.

Wanneer het bedrijf dan ook nog eens eigen aandelen gaat inkopen, kan de beurskoers wel een verrassend snel wegspurten.

Veel vraag + weinig aanbod = hogere koersen

Onze Euro Value analisten vinden dit aandeel koopwaardig tot een beurskoers die +36 hoger ligt dan vandaag.

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.