Podcast
Podcast

Value Jagers podcast: Beleggen in de Space Race

Ronald 19 december 2021

Vroeger stond de “space race” bekend voor de strijd tussen de VS en de Sovjet Unie om de verovering van de ruimte. Maar de laatste twee decennia is de “space race” naar een heel ander niveau gestegen. Men strijd namelijk om ruimtetoerisme zo snel mogelijk te commercialiseren. Want er valt heel wat geld mee te verdienen. Ook voor beleggers die willen beleggen in aandelen die mee doen met de nieuwste “space race”.

Miljardairs als Jeff Bezos (Blue Origin), Richard Branson (Virgin Galactic) en Elon Musk (SpaceX) leggen de fundamenten voor een nieuwe industrie. De ruimtevaartindustrie ontpopt zich als één van de meeste lucratieve industrieën ter wereld.

In deze podcast geeft onze technologiespecialist Tristan (Tech Value + Euro Value) meer uitleg.

– Op hoeveel wordt deze markt momenteel gewaardeerd en wat mogen we ervan verwachten in de nabije toekomst?

– Waarom willen Jeff Bezos, Richard Branson en Elon Musk in elkaars vaarwater zitten? Of is er een verschil van aanbod tussen deze drie bedrijven?

– Welk project heeft het meeste kans op slagen bij het bredere publiek?

– De kostprijs per persoon van zo’n ticketje naar de ruimte bedraagt zo’n 200k à 250k dollar. Alleen de rijke elite kan zich dit veroorloven. Kan ruimtereizen echt goedkoper en toegankelijker worden? Van welke factoren hangt dit af?

– Gaan we binnenkort kunnen logeren in ruimtehotels in een kamertje met uitzicht op onze blauwe planeet? Of gaan we een tripje kunnen boeken Aarde-Mars en terug?

Ook te beluisteren via: