Beurs
Beurs

Berkshire Hathaway (Buffett en Co) koopt ‘eindelijk’ aandelen Amazon

Ronald 3 mei 2019

Vraag aan Warren Buffett wat een van zijn grootste fouten was in zijn succesvolle carrière als belegger en hij zal zeggen ‘geen aandelen Amazon kopen’. Buffett geloofde niet dat oprichter Jeff Bezos in staat was zijn bedrijf op grote schaal te ontplooien. Maar op CNBC gaf Buffett toe dat zijn investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway ondertussen toch aandelen Amazon heeft gekocht.

Het is echter niet Warren Buffett die aandelen Amazon koopt. Het is een van zijn assistenten (Todd Combs of Ted Weschler) die verantwoordelijk is voor de aankoop. Todd Combs en Ted Weschler hebben ieder zo’n 13 miljard dollar onder hun beheer binnen Berkshire Hathaway.

“One of the fellows in the office that manage money … bought some Amazon so it will show up in the 13F” – Warren Buffett.

Buffett: ‘Jeff Bezos is een speciale man’

Todd Combs en/of Ted Weschler waren ook de eerste om in 2016 aandelen Apple te kopen. Het was pas later dat Warren Buffett besliste om het belang in Apple fors op te drijven naar 255 miljoen aandelen, goed voor een investering van ruim 50 miljard dollar.

Op 15 mei weten we meer.

Buffett zelf is al langer fan van Jeff Bezos. Beide heren ontmoette elkaar al zo’n 20 jaar geleden. Buffett zag direct dat Bezos een speciale man was, maar hij geloofde niet dat het mogelijk was om te evolueren van boeken naar de Amazon die we vandaag kennen.

Vorig jaar richtte ze nog samen een bedrijf op. Met JP Morgan willen ze de kosten voor gezondheidszorg binnen hun bedrijven fors verlagen.

Eerder zei Buffett over Bezos:

“Yeah, I’ve been a fan, and I’ve been an idiot for not buying.”

✅ 3 value-aandelen die zelfs Buffett vandaag zou kopen [GRATIS Gids]