Nieuws
Nieuws

Buffett over Bitcoin en legale marihuana

Ronald 5 mei 2019

Op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway komen ook altijd populaire thema’s aan bod die niet stroken met de value investing stijl van het huis. Deze keer kwamen legale marihuana en opnieuw Bitcoin aan bod.

Volgens Buffett zou het voor Coca-Cola (een van de grootste aandelen in de portefeuille van Berkshire Hathway) een fout zijn om zich te mengen in de strijd om legale marihuana. Buffett gelooft dat dit slecht zal zijn voor het imago van het bedrijf.

“It would be a mistake for Coca-Cola to get into the marijuana – cannabis business. They have a wholesome image and that would be detrimental to it.”

Coca-Cola onderzocht vorig jaar mogelijke stappen in de snel groeiende marihuanasector. Maar kwam daar later op terug.

Buffett niet enthousiast over Bitcoin wel blockchain

Ook over Bitcoin is Buffett ook niet al te enthousiast. Eerder vergeleek de miljardair ’s werelds grootste cryptomunt al eens met ‘rattenvergif’. Deze keer heeft Buffett het over een gokapparaat dat verbonden is met frauduleuze toepassingen.

“It’s a gambling device… there’s been a lot of frauds connected with it. There’s been disappearances, so there’s a lot lost on it. Bitcoin hasn’t produced anything,”

Buffett blijft daarentegen wel positief over blockchain. Blockchain is ‘very big’ maar heeft geen Bitcoin nodig, aldus het Orakel van Omaha.

Hij verwijst hiervoor naar de eigen cryptomunt die JP. Morgan creëerde. Berkshire Hathaway is aandeelhouder van de grootbank en Buffett heeft altijd al een boon gehad voor CEO Jamie Dimon.

Snelle groeier in markt voor videogames

Ontvang een van onze favoriete kooptips