Aandelen
Aandelen

Concrete koopkansen bij 7 aandelen

Ronald 13 augustus 2024

Ieder jaar bekijkt Dalbar, een financieel onderzoeksbureau, de rendementen van de markt en particuliere beleggers. De resultaten zijn eigenlijk ieder jaar hetzelfde, maar daardoor niet minder relevant.

Hieronder ziet u de resultaten van het meest recente onderzoek, waarbij ze de rendementen over de afgelopen 30 jaar beoordelen.

De S&P 500 staat hierbij voor ‘de markt’, en leverde een gemiddeld rendement van 10,15% per jaar op. Wie $ 10.000 investeerde, deed dit in 30 jaar groeien tot ruim $ 1,8 miljoen.

Niet verkeerd voor passief beleggen. Maar dan, de particuliere belegger…

Deze boekte een rendement van 8,01% per jaar. Ofwel ruim twee procentpunt onder dat van de markt.

Over een periode van 30 jaar loopt de belegger hierdoor maar liefst $ 800.000 aan vermogen mis!

Rendementen over de afgelopen 30 jaar

De grootste reden waarom veel particuliere beleggers de markt niet evenaren is:

Emotie!

Het is menseigen, en hiermee heel moeilijk te voorkomen. Wanneer vrienden (zeggen dat ze) veel geld verdienen met een hip aandeel ontstaat de drang om ook in te stappen.

Maar het tegenovergestelde geldt ook.

Wanneer het portfolio iedere dag in waarde daalt, is de verleiding groot om uit te stappen om de daling te stoppen voordat het nog erger wordt.

Hierdoor doen veel beleggers onbewust te vaak aan ‘buy high and sell low’. Precies het tegenovergestelde van wat u moet doen.

Hier bieden de analisten van Value Jagers ongekende meerwaarde. Onze analisten beheren een eigen rapport, wat perfect aansluit bij hun specialisme.

Neem bijvoorbeeld het Kannibalen rapport, van bedrijven die in hoog tempo eigen aandelen inkopen.

Dit rapport bevat momenteel 14 aandelentips, en die bedrijven worden op de voet gevolgd door onze specialisten.

Ze lezen alles wat deze bedrijven publiceren, en vrijwel alles wat er over deze bedrijven geschreven wordt. Dat is een fulltime baan wat als particulier niet te doen is.

Maar dit geeft een enorme voorsprong, want ook op de beurs geldt: kennis is macht. Kennis voorkomt namelijk dat je op basis van emoties handelt.

Dat bleek onlangs toen er een shortrapport uitkwam over een verzekeraar uit het rapport van Kannibalen.

Op één dag viel de beurskoers met meer dan 20%!

De analisten kwamen daarom snel met een advies…verhoging én daarna met een diepgaande update van de feiten.

Omdat de analisten alles weten van dit bedrijf zagen ze al snel dat dit shortrapport helemaal geen fundering had. Sinds de bodem is het aandeel dan ook alweer bijna +30% … gestegen.

In plaats van op emoties te handelen, en te schrikken van de plotselinge en heftige koersdaling, werd er gehandeld op feiten.

De feiten waren dat het bedrijf niet veranderd was door het shortrapport, alleen het aandeel was voordeliger geworden.

Dus hetzelfde sterke bedrijf, maar dan te koop tegen een lagere prijs. Dat is dus een koopkans!

Op deze manier helpen onze analisten de leden om constant betere beslissingen te nemen.

Dat bewijst het trackrecord van Kannibalen, met een 100% winratio en een gemiddeld rendement van +44,6%.

Deze gespecialiseerde analisten zien bovendien nu concrete koopkansen bij 7 aandelen.

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.