Aandelen
Aandelen

Dit aandeel heeft nog +375% te gaan

Ronald 19 september 2024

Het is niet altijd eenvoudig om een waardebelegger te zijn. Je gaat namelijk vaak tegen de stroom in. Terwijl iedereen de meest populaire aandelen koopt, kijken onze analisten naar de achterblijvers. Heel eerlijk: vaak zijn er goede redenen waarom het achterblijvers zijn. Maar in die categorie zijn soms ook pareltjes te vinden.

Zoals het aandeel van een betaaldienstverlener waar onze analisten van Inside Value onlangs een diepgaande update over gaven.

In aanloop naar de cijfers over het tweede kwartaal gaven ze het aandeel een upgrade. De koers was namelijk ver teruggevallen, en voor dit pessimisme was geen goede fundamentele reden.

Volg de Insiders

Dat zien we vaak wanneer een bedrijf van sterke groei naar gematigde groei gaat. Beleggers denken direct dat het bedrijf ‘stervende is’.

Sterk overdreven.

Ze lijken dan namelijk te vergeten dat de meeste bedrijven periodes kennen waarin ze wat minder hard groeien. Daar is helemaal niets mis mee.

Zo ook dit bedrijf, en dus gaven de analisten van Inside Value het een upgrade gezien de lage waardering en prima vooruitzichten.

Nog +375% bij terugkeer naar oude niveau

Inmiddels zijn de cijfers over het tweede kwartaal verschenen. Nu blijkt dat onze analisten het weer bij het juiste eind hadden. Een paar hoofdpunten uit de cijfers:

  • Omzet: +8%
  • Totale betalingsvolumes: +11%
  • Gecorrigeerde winst per aandeel: +36% (!)

Zijn dit cijfers van een stervend bedrijf? Wij denken van niet. 

Daarbij werd ook nog eens de winstverwachting voor het hele jaar verhoogd én het beloningsprogramma voor de aandeelhouder met +20% opgeschroefd.

Dit bedrijf heeft namelijk veel meer cash dan schulden, en gebruikt nu de lage waardering om veel eigen aandelen in te kopen.

Nu wordt de markt ineens wakker.

Sinds de cijfers een verschenen zijn hebben 12 firma’s op Wall Street het advies en/of het koersdoel verhoogd, of de koopwaardigheid van het aandeel herhaald.

De beurskoers reageert hier natuurlijk positief op, maar de analisten van Inside Value denken dat er nog veel meer opwaarts potentieel is.

Het aandeel wordt namelijk, zelfs na de rally van de afgelopen dagen, nog altijd verhandeld tegen de helft van haar historische waardering.

Met de vele upgrades op Wall Street verschijnt het aandeel weer op de radar van veel beleggers. De goede kwartaalcijfers kunnen wel eens het startschot vormen voor terugkeer naar oude niveaus.

Aangezien het aandeel nog +375% moet stijgen om terug te keren naar haar recordstand, is het niet zo gek dat onze analisten optimistisch zijn.

De rally is dus begonnen, mis het niet!

Abonneer nu op Inside Value voor de volledige analyse, met concrete koersniveaus waar te kopen en te verkopen.

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.