Aandelen
Aandelen

Dividendrendement van +12,7% op jaarbasis

Ronald 8 maart 2024

Het beste momenten om te beleggen, is bij maximaal pessimisme.

Pionier hierin was Sir John Templeton die met zijn fonds over een periode van 38 jaar een gemiddeld jaarlijks rendement realiseerde van 15%.

Dat wil zeggen dat een investering van 10.000 euro over die periode uitgroeide tot een vermogen van ruim 2 miljoen.

Een sector waar vandaag totaal pessimisme heerst, is de energiesector.

De Amerikaanse XLE ETF trappelt alt bijna 2 jaar ter plaatse en vooral ten opzichte van de rest van de aandelenmarkt doet de energiesector het slecht.

Geen maximaal pessimisme maar toch voldoende negativiteit om er zeer interessante koopjes te doen.

Dat hebben de analisten van Dividend Value ook gezien.

Via de laatste aandelentip kan u gebruik maken van een unieke combinatie van:

  • Onderwaardering
  • Hoog dividendrendement

Deze energieproducent bestaat al 30 jaar en heeft een zeer uitgebreide portefeuille aan olie- en gasproductie over heel de wereld.

Begonnen in Canada zag het bedrijf al snel in dat er enorme voordelen zijn aan een globale portefeuille waarna het uitbreidde naar de Verenigde Staten, Europa en Australië.

Zo kan men bijvoorbeeld meer aardgas produceren wanneer de prijs voor aardgas in Europa hoog staat of meer teerzandolie in Canada wanneer die prijs stijgt.

Er zijn vele energiemarkten en prijzen in de wereld waar dit bedrijf lokaal een extra voordeel uit kan halen.

Maar dit bedrijf is niet alleen mooi gediversifieerd, het is ook nog eens mooi … ondergewaardeerd.

Het noteert aan amper 4 keer de verwachte winst voor 2023 en 2024.

Over maximaal pessimisme gesproken.

Het noteert ook aan een vrije kasstroom rendement van 30%.

Spotgoedkoop dus.

Naar verwachting zal het bedrijf in 2024 een vrije kasstroom boeken van 700 miljoen terwijl het amper 2.500 miljoen waard is. (x4)

Ter vergelijking …

Het immer populaire Nvidia boekt een vrije kasstroom van 20 miljard en is 2.000 miljard waard. (x100)

Dat maakt dat deze energieproducent enorm veel aandeelhouderswaarde kan creëren met zijn vrije kasstroom door middel van inkoop eigen aandelen en dividenden.

De analisten van Dividend Value verwachten dat het dividend terug kan gaan stijgen tot het niveau van voor de coronacrisis.

Dat betekent dan een dividendrendement van +12,7% op jaarbasis bij de huidige beurskoers.

Uiteraard zal het aandeel nooit noteren aan een dividendrendement van 12,7% op jaarbasis maar eerder rond het historisch gemiddelde van 5% à 6%.

Dat zou dan betekenen dat de beurskoers verdubbelt.

En zo kunnen beleggers die gebruik maken van het maximaal pessimisme bij deze energieproducent van Dividend Value twee keer geld verdienen:

  • Toekomstig kapitaalwinst
  • Toekomstig hoog dividendrendement

Op voorwaarde dat u vandaag dit aandeel koopt natuurlijk.

Meer hierover leest u in het Dividend Value maandrapport van februari.

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.