Aandelen
Aandelen

E-commerce en Fintechspeler op volle toeren

Ronald 15 november 2023

Als belegger kan je niet anders dan er af en toe van dromen om een aandeel als Amazon te kopen … zo’n 10 jaar geleden. Dan had je vandaag een winst van +650% én een aandeel in handen dat je waarschijnlijk nog niet van plan bent om te verkopen.

Als aandelen Amazon terug zouden stijgen naar een recordkoers, staat er als snel een 10-bagger op de tabellen.

Dat is het voordeel van vroeg kopen … en bijhouden.

Als u Amazon 10 jaar geleden had gekocht aan 18,50 USD dan moet het aandeel vandaag (koers grafiek = dd 6/11) slechts +13% stijgen om 100% winst op uw aankoop te boeken.

Dat is de kracht van langetermijnbeleggen in kwalitatieve aandelen.

Nu staat Amazon niet in een van onze selectielijsten, maar bij Value for Life: Buy & Hold vind je er wél een bedrijf terug dat er hard op lijkt.

Niet het Amazon van vandaag … maar het Amazon van 10 jaar geleden!

Het afgelopen kwartaal heeft dit bedrijf opnieuw de verwachtingen ver overtroffen met een groei van:

  • omzet: +40%
  • Gross Merchandise Value (GMV): +59%
  • advertenties: +70%
  • kredieten: +33%

Dankzij de zeer winstgevende advertenties en fintech activiteiten, steeg de operationele winst voor het vierde kwartaal op rij met meer dan 100%.

En het beste moet nog komen volgens het management.

Afgelopen kwartaal werden drie innovaties gelanceerd:

  • Dienst vergelijkbaar aan Amazon Prime
  • Streamingdienst met content van o.a. Disney+, Star+, HBO Max en Paramount+
  • een soort van TikTok voor klanten

Bij dit laatste kunnen verkopers korte filmpjes maken om hun producten aan te prijzen.

Aan klanten wordt vervolgens een feed getoond met interessante filmpjes op basis van hun zoekinteresses en aankoopgeschiedenis.

Dit sloeg al in als een bom.

Het management liet immers al weten dat het aantal bezoeken van productpagina’s maar liefst 500% hoger ligt na het zien van een Clip.

Dit zijn indrukwekkende cijfers zonder meer en zullen de GMV verder stuwen.

Eén van de grote voordelen die onze Value for Life: Buy & Hold analisten zien voor deze e-commerce / Fintech speler, is dat de markt waarin het actief is enkele jaren achter lopen op de Westerse markten.

Achter lopen is hier een groot voordeel.

Hierdoor kunnen ze namelijk gemakkelijk innovaties uit de ontwikkelde landen analyseren en kopiëren.

En kunnen beleggers vandaag aandelen kopen van een bedrijf zoals andere beleggers 10 jaar geleden aandelen kochten van Amazon.

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.