Aandelen
Aandelen

Een bijzonder interessant aandeel

Ronald 1 maart 2024

Kent u dat gevoel als u leest over een fantastische (nieuwe) aandelentip? De kriebels en vreugde die u ervaart als u ontdekt wat voor een fantastisch bedrijf er aan een zeer aantrekkelijke waardering te vinden is op de beurs. Dat gevoel dat u niet kán wachten om het onmiddellijk in uw portefeuille op te nemen?

Dat gevoel … dat kregen we onmiddellijk toen we de laatste analyse onder ogen kregen van de nieuwste kooptip bij Value for Life: Buy & Hold.

Zet u eventjes, dit wilt u gewoon verder ontdekken …

We gaan er altijd maar van uit dat er steeds meer spelletjes worden gespeeld online.

De gaming sector is dan ook gigantisch groot.

Maar dat wil niet zeggen dat er niemand nog bordspelletjes speelt.

In tegendeel.

We spelen zelf regelmatig eens een Trivial Persuit, het Keezenspel of Yahtzee waar de kinderen maar al te graag meedoen.

Bordspelen zijn OOK Big Business.

Dit heeft ook onze analisten van Value for Life: Buy & Hold geïnspireerd.

Zo hebben ze recent een nieuwe kooptip gelanceerd, een bedrijf dat wereldwijd marktleider is in de verkoop van tabletop spellen.

Wat zijn tabletop games?

Tabletop spellen zijn nog een niche binnen de bordspelen.

Het meest bekend is momenteel Dungeon & Dragons dat terug populair(der) is geworden dankzij deze immens populaire Netflixserie ‘Stranger Things’.

Daar zag je regelmatig hoe de hoofdrolspelers in de kelder een spel speelden.

Tabletop spellen worden namelijk gespeeld op een bord, maar met specifieke miniaturen.

De spellen zijn vaak zeer complex en de mogelijke uitkomsten eindeloos.

Om één sessie van deze spellen te spelen, moeten spelers al vaak enkele uren uittrekken.

Dat heeft zo zijn unieke voordelen.

Tabletop spellen worden eerder geassocieerd met de traditionele geeks, wat het meteen ook een zeer interessante markt maakt.

De spelers zijn echte fan, kunnen urenlang opgaan in de spellen en zien dit echt als een aparte hobby en niet als zomaar weer eens een spel spelen.

Een nichemarkt met een zeer loyaal publiek.

Dit is dus een zeer uniek bedrijf, marktleider in een niche waar de meeste beleggers nog nooit van gehoord hebben, maar wel heel veel geld in omgaat.

Dit zijn het soort aandelen dat een particuliere belegger zelf nooit zou vinden.

Waarom dit aandeel nu kopen?

Deze spellen bestaan uit een dobbelsteen en legers (o.a. elven, dwergen, orken, goblins, etc.). De wereld wordt gedefinieerd in een Algemeen Regelboek.

De miniaturen van de legers worden in een ruwe vorm geleverd. Het is de bedoeling dat de spelers hun legers zelf decoreren.

Maar liefst 30 tot 40% van de omzet komt dan ook van Collectors.

Dit zijn mensen die gefascineerd zijn door de uitzonderlijk gedetailleerde miniaturen en genieten van het verven van deze miniaturen.

Bij het basisspel worden meestal enkele miniaturen geleverd, maar de rest dient apart aangeschaft te worden. De prijs voor dergelijke miniaturen varieert van 15 EUR tot meer dan 1.300 EUR.

Een gigantische markt dus.

Het kost dus een bom geld om alle miniaturen van alle legers aan te schaffen, maar de spelers zijn vaak bereid om dit te betalen.

Elke miniatuur en elk leger zorgt voor een compleet nieuwe dynamiek van het spel waardoor de mogelijkheden eindeloos worden.

Wereldwijd zijn er meer dan 500 exclusieve winkels en dit jaar komen er nog eens 40 extra winkels bij.

Ook online wordt er een heuse community gecreëerd. Dit bedrijf heeft een eigen TV-kanaal ontwikkeld waarop ongeveer 500.000 mensen geabonneerd zijn.

De groei is dan ook fenomenaal, de afgelopen 10 jaar:

  • Omzet gemiddeld +14% per jaar
  • Winst gemiddeld +26% per jaar
  • Dividend gemiddeld +27% per jaar

En toch staat het aandeel laag gewaardeerd.

Lage waardering

Ondanks deze fenomenale groeicijfers staat het bedrijf zeer aantrekkelijk gewaardeerd.

Een deel van de verklaring ligt volgens de Value for Life: Buy & Hold analisten in het onbegrip van veel mensen.

Hoe kan een bedrijf van Tabletop spellen al meer dan 40 jaar relevant zijn en blijven?

Voor de echte fans van de spellen is het antwoord een no-brainer, maar voor de buitenwereld lijkt het een raadsel.

Het aandeel noteert aan amper 16x de vrije kasstroom.

 

Dit ligt duidelijk aan de onderkant van het gemiddelde van de laatste jaren.

Onze Value for Life: Buy & Hold analisten zijn dan ook bijzonder trots dat ze deze parel gevonden hebben en zien dit  dan ook als een ideaal Buy & Hold aandeel.

Want er zit nog wel het een en ander aan te kopen voor dit uitzonderlijke bedrijf.

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.