Aandelen
Aandelen

‘Once-in-a-lifetime’ goedkoop technologieaandeel

Ronald 9 november 2022

Politieke beslissingen kunnen een sterke invloed uitoefenen op bepaalde aandelen. Onze Tech Value analisten hebben een ‘once-in-a-lifetime’ kooptip gevonden van een bedrijf dat de wind in de zeilen gaat krijgen door een politieke beslissing.

Om een simpel voorbeeld te geven van wat politiek kan doen voor aandelen. Pfizer kreeg duidelijk de (politieke) voorkeur als vaccin tegen COVID-19.

Over de laatste 2 jaar staat het aandeel Pfizer dan ook +44% hoger terwijl de S&P 500 nog geen +10% realiseert in dezelfde periode.

Dat is dus meer dan 4 keer beter.

Andere minder succesvolle producenten van coronavaccins, Johnson & Johnson en Astrazeneca, tikken +16% en +29% hoger.

Pfizer was de duidelijke (politieke) winnaar van het coronavaccin wat zich ook vertaalde in een duidelijke winnaar op de aandelenmarkt.

Om u maar gewoon een idee te geven dat politieke beslissingen wel degelijk een (positieve) impact kunnen hebben op beurskoersen.

Nieuw overheidsprogramma = recordwinsten

Onze Tech Value analisten hebben een ‘once-in-a-lifetime’ kooptip gevonden van een bedrijf dat OOK de wind in de zeilen gaat krijgen door een politieke beslissing.

Maar hier zijn beleggers nog niet op de hoogte.

Na jarenlang aanmodderen is door één wetswijziging één divisie binnen de onderneming plots énorm winstgevend geworden én enorm beginnen groeien.

Deze divisie alleen al stevent af op een EBIT van 100 miljoen dollar in 2024.

De marktwaarde van de volledige onderneming vandaag… 75 miljoen dollar.

De onderwaardering heeft als voornaamste reden dat de winsten uit deze divisie voorlopig nog gemaskeerd worden door de verliezen in de andere divisies en grote afschrijvingen.

Die divisies is het management echter aan het verkopen, waardoor het binnenkort zeer duidelijk zal worden dat het bedrijf op een goudhaantje zit.

Vanaf volgend kwartaal zal de onderneming voor het eerst sinds zijn bestaan winstgevend zijn, waardoor het aandeel plots op de kaart van een pak meer beleggers zal komen te staan.

Onze Tech Value analisten wachten hier niet op en willen deze groep beleggers alvast voor zijn.

Zo gaat u immers met de grootste winsten lopen.

Een enorme ‘once-in-a-lifetime’ kans om spotgoedkoop in een gigantisch groeiaandeel te beleggen.

De verborgen schat die Tech Value heeft ontdekt

De CEO van het bedrijf is al meer dan 20 jaar actief in de Amerikaanse telecomsector. Hij was zelfs een van de eerste die het gigantische potentieel ontdekte van pre-paid telefoonkaarten.

Het zal je misschien verbazen, maar de markt voor pre-paid telefoonkaarten is nog steeds een gigantisch grote markt én een die nog steeds enorm hard groeit.

In de VS verwacht men tussen 2020 en 2027 een groei van bijna 1.000 miljard dollar tot 1.645 miljard dollar of een jaarlijks groeiritme van 20,1%.

20 jaar gelden was maar liefst één derde van de Amerikanen “underbanked”. Ze hadden vaak geen toegang tot een bankrekening, laat staan tot een kredietkaart.

Dan heb je ook geen telefoonaansluiting en dus geen callback number waardoor het quasi onmogelijk is om te solliciteren voor degelijke jobs.

Dit werd een steeds groter probleem, naarmate ‘plastic geld’ het leven meer begon te domineren.

Pre-paid telefoonkaarten zijn hiervoor de perfecte oplossing.

Daardoor is er vandaag nog steeds een zeer groot deel van de bevolking die geen bankrekening heeft en dus met pre-paid telefoonkaarten moeten werken.

En wat is er begin dit jaar gebeurd?

De Amerikaanse overheid heeft het programma voor telefonie-toegang vernieuwd en verbreed. Voortaan hebben meer mensen recht op een uitgebreidere dienstmobiel internet én telefonie.

Dit programma heet het Affordable Connectivity Program (ACP) en moet de armste in de bevolking en oorlogsveteranen helpen aan telefoniediensten.

Het budget hiervoor werd verhoogd tot 14 miljard dollar.

Dit programma betaalt:

  • Eénmalige som van 100$ voor de aankoop van een toestel
  • 30$ per maand per gebruiker aan mobiele telefonie-aanbieders

Hoe verdient dit Tech Value bedrijf nu geld?

Het budget van 14 miljard dollar is nét voldoende om 40 miljoen mensen (het totaal aantal mensen dat in aanmerking komt) 12 maanden lang 30$ te betalen.

Of 10 miljoen mensen een tablet te geven van 100$ en 3 jaar lang maandelijks 30$ te betalen. Een gigantische pot geld, dus, die nog wel even mee kan gaan.

Dit Tech Value bedrijf heeft deze gigantische opportuniteit gezien en heeft het zeer slim gespeeld.

Het koopt met al zijn cash toestellen (85 dollar per stuk) en ‘verkoopt’ deze aan arme klanten voor 0 dollar, maar krijgt 2 maand later van de overheid 100 dollar gestort via het Affordable Connectivity Program.

De klant gebruikt het toestel en kan daarmee op het internet surfen. Dit kost het bedrijf gemiddeld 15 dollar per klant dat het moet betalen aan de netwerkprovider.

Maar de overheid stort dan, opnieuw, maandelijks 30 dollar aan het bedrijf.

Zo verdient het dus 15 dollar pér gebruiker, pér maand.

En het is daar ongelofelijk succesvol in. Van 30.000 abonnees aan de start van het jaar tot 220.000 abonnees vandaag. Dagelijks worden er zo’n 1.000 extra personen abonnee.

Tegen eind 2022 zou dit bedrijf zo’n 250.000 moeten hebben en tegen eind 2023 voorzien onze Tech Value analisten meer dan 650.000 abonnees.

650.000 x 15 dollar = 9.750.000 miljoen dollar

Aan eenmalige inkomsten én maandelijkse opbrengsten of 117 miljoen dollar per jaar aan maandelijkse inkomsten.

Voor een bedrijf met een marktwaarde van – vandaag – 75 miljoen dollar.

Niet moeilijk dat ze bij Tech Value spreken van “de zotste tip die ze ooit bij Tech Value heb gegeven”.

Tech Value: de goedkoopste technologieaandelen

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.