Aandelen
Aandelen

Een van de goedkoopste technologieaandelen ter wereld

Ronald 22 augustus 2023

De overname van Twitter door Elon Musk heeft al vele wenkbrauwen doen fronsen. Nu heeft de topman van Tesla, SpaceX en nog vele andere innovatieve bedrijven het platform ook nog eens omgedoopt naar X. X staat voor Musk gelijk aan … ALLES. Elon Musk heeft al decennia de ambitie om een one-stop app voor alles te maken, hij noemt het zelf de ‘Everything App’. En hij is niet alleen.

Musk zelf refereert constant naar het Chinese WeChat als voorbeeld waarmee je in een app kan:

  • Berichten sturen
  • Video calls doen
  • Games spelen
  • Betalingen uitvoeren

Alles wat je op je smartphone doet onder één dak.

Maar wanneer Musk zegt dat er buiten WeChat nergens zo’n app bestaat, heeft hij het mis.

Onze Tech Value analisten hebben al een ‘Everything App’ in hun selectielijst staan.


Op deze afbeelding ziet u hoe een klein, voor het westen onbekend bedrijf, massaal aan het groeien is in de Eurazië regio via een … ‘Everything app’.
Deze app is daar de meest gebruikte app is voor:

  • E-commerce
  • Online betalen
  • Fintech: leningen afsluiten

En de groei begint daar echt aan te zwengelen.

De gemiddeld aantal maandelijkse transacties per actieve klant is in het laatste kwartaal met +19% gestegen naar 66 (!).

Deze app wordt er echt voor alles gebruikt ondertussen.

De nieuw gelanceerde e-groceries gaat bijvoorbeeld ook als een trein.

Inmiddels is het programma uitgerold in 2 steden, waar begin dit jaar nog maar 1 stad was. Het volume is jaar-op-jaar vervijfvoudigd, het aantal klanten verviervoudigd.

De poot is intussen goed voor 5% van de totale omzet van het marketplace segment.

En het bedrijf blijft zijn aandeelhouders verwennen met:

  • Dividend + dividendverhogingen
  • Inkoop eigen aandelen
  • Internationale expansie

Terwijl de waardering van het aandeel bijzonder laag blijft.

Over de voorbije 12 maanden heeft dit bedrijf achter de Everything App van het Midden Oosten 1,6 miljard dollar nettowinst geboekt.

Geen kleintje dus.

Terwijl het vandaag gewaardeerd wordt aan 17,6 miljard dollar.

Met andere woorden … amper 11 keer de winst voor een bedrijf dat doet waar Elon Musk van droomt en groeit met 40% à 50% op jaarbasis.
Volgens onze analisten is dit toch een van de goedkoopste technologieaandelen ter wereld.

Tech Value dus …

Wilt u hierin beleggen?

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.