Aandelen
Aandelen

Goedkoopste wereldleider chipmarkt

Ronald 13 september 2023

De markt voor technologische chips groeit immers aan een verbazend tempo. Als data de nieuwe olie is, dan zijn technologische chips het nieuwe koper. Ze zitten overal en zijn vooral onmisbaar. Een interessant bedrijf is dan ook ‘De goedkoopste wereldleider in de chipmarkt.’

Dankzij enkele zeer sterke trends in de komende jaren en decennia is de markt voor technologische chips een gigantische groeimarkt geworden.

Denk daarbij aan:

 • Artificiële Intelligentie
 • Cloud
 • 5G
 • Elektrische voertuigen

Maar de markt voor elektronische chips is ook zeer breed.

Er zijn talrijke spelers die verschillende onderdelen verzorgen in de ontwikkelings- en productieketen van elektronische chips.

Denk daarbij aan giganten als Nvidia, Intel, Micron, AMD, Qualcomm, …

Maar er zijn ook nichespelers zoals het Belgische Melexis.

Ook daar kan u als belegger enorm veel plezier aan beleven, zoals u kan zien op deze grafiek.

Rendement van zo’n +1.000%.

Of wat dacht u van het Nederlandse BESI?

Bijna +2.000%.

Kortom … de markt voor elektronische chips is:

 • Immens groot
 • Gediversifieerd
 • Sterk groeiend

Wereldleider nichemarkt

Onze Value for Life: Buy & Hold analisten zijn er in geslaagd om een bedrijf te vinden dat zowaar wereldleider is in zijn nichemarkt van elektronische chips.

Deze worden gebruikt in:

 • Elektrische voertuigen
 • Datacenters
 • Vliegtuigen
 • Medische toestellen
 • Windgeneratoren

Stuk voor stuk toepassingen waar we nog vele jaren een stevige groei mogen verwachten.

Maar wat opvalt bij dit bedrijf, is dat ondanks de cyclische aard van de activiteiten ze toch steeds zeer sterk winstgevend blijven.

Dit in tegenstelling tot andere bedrijven binnen de chipsector die veel meer last hebben van de cycliciteit van de sector.

Er zijn niet veel bedrijven die consistent een nettomarge van 20% of meer behalen in een cyclische sector als de chipmarkt.

Dit wijst duidelijk op een concurrentieel voordeel voor het bedrijf. Ook de andere marges blijven relatief stabiel.

Ten slotte is dit niet alleen een zeer sterk en winstgevend bedrijf, het is momenteel ook nog eens goedkoop gewaardeerd op de beurs:

 • Koers/winstverhouding: zelden zo goedkoop
 • Koers/omzetverhouding: onder historisch gemiddelde
 • Koers/vrije kasstroom: nog nooit zo goedkoop

Wie vandaag aandelen koopt van dit bedrijf, maakt de komende jaren dan ook een grote kans op een mooi tot stevig rendement.

Daar zijn de Value for Life: Buy & Hold analisten alvast van overtuigd.

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.