Aandelen
Aandelen

Het geheim van Apple en Samsung

Ronald 17 maart 2024

Wat hebben Apple, Samsung, Oppo, Volkswagen, en talloze andere high-techondernemingen gemeen? Ze betalen allemaal tientallen miljoenen dollars aan de nieuwe aandelentip van Tech Value voor het gebruik van hun technologie. Ieder jaar opnieuw.

Apple zal bijvoorbeeld over de komende jaren maar liefst een miljard dollar betalen aan dit bedrijf… terwijl de huidige marktwaarde nog geen 3 miljard dollar is.

Onderwaardering bij technologieaandelen. Het bestaat!

En de Tech Value analisten zijn er zot op.

Waarom deze nieuwe kooptip?

Dit bedrijf bezit namelijk een verborgen schatkamer aan patenten waar ’s werelds grootste bedrijven maar wat graag komen shoppen.

En betalen uiteraard.

Dit bedrijf is al sinds de oprichting in 1972 sterk gefocust op onderzoek en ontwikkeling van digitale draadloze technologie.

Zo was het de drijvende kracht achter innovaties in 2G, 3G, 4G, 5G… en is nu zelfs al bezig onderzoek te doen naar 6G.

Het ontwikkelt dus zelf geen producten, maar “verhuurt” zijn patenten in licentieovereenkomsten met talloze technologiebedrijven, zoals Apple, Sony, Samsung, Panasonic…

Zonder dit bedrijf is er geen draadloze communicatie!

Sinds enkele jaren heeft het naast draadloze technologie nog een nieuwe sector toegevoegd aan zijn indrukwekkend arsenaal aan technologische vernieuwingen.

Streaming van video’s.

Het ontwikkelt technologie waardoor de streaming van video’s beter gefragmenteerd kan worden, minder opslagcapaciteit nodig heeft, en dus sneller geladen kan worden.

Een belangrijke doorbraak.

Streaming is vandaag nog een kleine tak, maar zou in de komende jaren een steeds grotere rol moeten beginnen spelen.

Hierdoor is de patentportefeuille van dit bedrijf tussen 2017 en 2023 gegroeid met 60% tot meer dan 30.000 patenten.

De patent-portefeuille is hierdoor dus beter gespreid, en minder afhankelijk van draadloze verbindingen.

Dit bedrijf speelt dus op de achtergrond een bijzonder belangrijke rol in de technologische ontwikkelingen die niet alleen vandaag, maar ook morgen zullen plaatsvinden.

Goedkope waardering

Nu alle ogen op de beurs weer gericht zijn op technologieaandelen, zou je verwachten dat ook dit bedrijf aan torenhoge waarderingen noteert.

Maar niets is minder waar.

Daarom ook dat het – terecht – geselecteerd werd door onze Tech Value analisten, waar enkel ondergewaardeerde technologieaandelen de revue passeren.

U kan dit aandeel vandaag op de beurs kopen aan amper 14 keer de vrije kasstroom!

Dat is zeer goedkoop voor een bedrijf dat:

  • 15% per jaar groeit
  • Netto kaspositie heeft van 15% van de beurswaarde
  • Eigen aandelen inkoopt
  • Grote en erg winstgevende nieuwe deals afsluit (zoals met Apple)

Volgens onze Tech Value analisten moet dit bedrijf minstens aan 20x de vrije kasstroom van 2023 noteren.

Ze verwachten bovendien ook nog eens dat de winst in 2024 zal toenemen, wat het potentieel van deze belegging verder doet toenemen.

Dubbele winst dus:

  • Groei van de resultaten
  • Groei van de waardering

Ontdek dit unieke technologieaandeel bij Tech Value.

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.