Aandelen
Aandelen

Iedereen wil dit aandeel kopen

Ronald 12 september 2024

Begin augustus was iedere belegger nog in paniek. Wij waren toen een van de eersten om te melden dat dit niets met de actualiteit te maken had, maar met de Japanse Yen Carry Trade die een (negatieve) short-squeeze veroorzaakte.

We schreven toen ook dat we die capitulatie vaak zien op het einde van de verkoopgolf en dat beleggers vooral rustig moeten blijven.

En wat zagen we vlak daarna …

De beste beursdag in de afgelopen 20 maanden!

Dat komt omdat:

  • De economie vertraagt maar niet crasht
  • Inflatie geen probleem (meer) is
  • De FED de rente gaat verlagen
  • Bedrijfsresultaten goed tot zeer goed blijven

Maar hoe weet u nu welke aandelen de grote beleggers graag kopen in dergelijke turbulente dagen?

Simpel.

U kijkt naar de beurskoersen tijdens een sell-off.

Aandelen waarvan de beurskoers niet crasht tijdens een sell-off, zijn de favorieten van Big Wall Street.

En aangezien we recent een stevige sell-off hebben gekregen, kunnen we daar weer een mooi beeld van vormen.

Kijk maar eens naar deze grafiek.

Ziet u hier de beurscrash van begin augustus ’24?

Wij ook niet.

Terwijl alle indexen naar beneden donderden door het afwikkelen van de Yen carry trade ging de beurskoers van dit bedrijf … hoger.

Op enkele dagen een outperformance van +18,8%.

Dat wil maar één ding zeggen:

Iedereen wil dit aandeel kopen

Onze Value for Life: Buy & Hold analisten op de eerste plaats.

Deze parel lijkt wel gemaakt te zijn voor de uitdrukking ‘firing on all cylinders”, was hun opmerking in de update die ze enkele dagen geleden publiceerden.

Abonnees van Value for Life: Buy & Hold kunnen deze update hier lezen

Waarom presteert het aandeel zo sterk?

Iets meer dan een jaar geleden leken beleggers en analisten genoegen te moeten nemen met een omzetgroei van ongeveer 30%.

Maar de laatste kwartalen versnelt de groei echter opnieuw:

  • Omzetgroei Q2 2024: +42%
  • Groei E-commerce: +28%
  • Groei advertenties: +50%
  • Groei FinTech: +42%

Prachtige cijfers!

De nettowinst kon daarnaast met +103% stijgen en de nettomarge klokte af op een niveau dat we in 8 jaar niet meer gezien hebben.

Het bedrijf spuwt cash en moet weinig investeren waardoor de cashberg aandikt.

Het driejarig koersdoel wordt door de analisten van Value for Life: Buy & Hold daarnaast verhoogd van 2.000 USD naar 2.700 USD wat dus nog steeds een zeer mooi opwaarts potentieel biedt.

Dat is het mooie aan beleggen voor de lange termijn.

Onze analisten hebben een koersdoel voor ogen, maar zolang het bedrijf blijft presteren en blijft verbeteren, groeit het koersdoel mee met de beurskoers.

Dan is de ideale strategie … Buy & Hold.

Disclaimer
Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.