Aandelen
Aandelen

Ideaal (junior) zilveraandeel om nu te kopen

Ronald 13 oktober 2022

Wat was afgelopen maand september het best presterende actief op de financiële markten? Of met andere woorden, wat was vorige maand het énige actief op de financiële markten dat een positief rendement kon voorleggen? Zeker niet de S&P 500, de DAX of obligaties. Ook niet de olieprijs en zelfs niet de goudprijs. Maar wel … zilver.

Zilver speelde in september in een aparte categorie op de financiële markten. Wat op zich niet verbazingwekkend is voor wie de zilvermarkt volgt.

Waar is alle zilver naar toe?

De laatste maanden zien we bijvoorbeeld dat de voorraad fysiek zilver in de kluizen van de LBMA in Londen maand na maand dalen.

Tot het laagste niveau … ooit!

Op deze grafiek ziet u de voorraad tot en met juni, maar in juli daalde deze nog eens 4,66% en in augustus verdween er opnieuw 3,62% zilver uit de kluizen.

Sinds november 2021 daalde de LBMA zilvervoorraad in 13 van de laatste 14 maanden.

Maar er is natuurlijk meer dan alleen de kluizen in Londen.

Ook de COMEX in New York heeft grote hoeveelheden zilver in de kluizen liggen.

Wat zien we daar?

Ook hier zien we alleen maar dalende voorraden.

Tot het laagste niveau in 5 jaar.

Toeval dat de zilverprijs het dan goed doet?

Dat denken wij niet.

Het lijkt slechts een kwestie van tijd vooraleer de zilversqueeze waar insiders op zit te wachten tot ontplooiing zal komen.

Immers … stijgende vraag bij dalende aanbod staat garant voor hogere prijzen.

Stijgende vraag?

Inderdaad.

Volgens onderzoek van The Silver Institute zal de vraag naar zilver in 2022 een record bereiken van maar liefst 1,11 miljard ounces:

  • Industriële vraag (o.a. voor groene energie): +5%
  • Investeringsvraag +13%
  • Juwelen: +11%

Vooral in India explodeert de vraag naar zilver tot het hoogste niveau in vele jaren.

Zilver is dan ook een van de meest interessante grondstoffen van dit moment.

Junior zilveraandeel

Bij Value for Life: Grondstoffen hebben ze een bijzonder zilveraandeel in de selectielijst staan.

Het is een van de weinige ‘pure’ zilverproducenten.

Deze junior produceert met andere woorden niets anders dan zilver, in tegenstelling tot vele andere junior miners waar zilver vaak een bijproduct is.

En de productie gaat hier snel in stijgende lijn.

In augustus zelfs +85% méér dan in de maand ervoor.

En dat is nog niet alles.

Terwijl de productie omhoog gaat, gaat de productiekost naar beneden.

Deze pure zilver junior is nog op volle snelheid aan komen en is als één van de weinige pure zilverproducenten een ideaal bedrijf om bij een prijsstijging in zilver met een sterke hefboom mee te surfen.

En onze Value for Life: Grondstoffen analisten gaan zelfs nog een stap verder.

Als deze junior dit ontwikkelingstempo volhoudt, is er zelfs geen zilverprijsstijging nodig om een sterk hogere aandelenprijs te verantwoorden.

Beleggen in dit zilveraandeel kan wel eens goud opleveren.

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.