Beleggen
Beleggen

Koopje! Alternatief voor TikTok (Het goedkoopste Chinese aandeel?)

Ronald 9 september 2024

Op zoek naar een verborgen juweeltje in de wereld van social media investeringen? Dan hebben we iets voor u. We vermoeden dat u nog nooit van dit Chinese social mediabedrijf gehoord heeft.

Eerlijk … onze Turnaround analisten ook niet todat ze dit aandeel op het spoor kwamen.

Nu is China ver weg, en is het logisch dat bepaalde bedrijven onder de radar blijven, maar dit bedrijf verdient absoluut uw aandacht.

Deze social media gigant is namelijk de voornaamste uitdager van … TikTok.

TikTok is natuurlijk de absolute leider in dit segment:

  • 1,5 miljard maandelijkse actieve gebruikers 
  • een geschatte omzet van $16,1 miljard 
  • 137 miljoen keer gedownload in Q1 2024

Maar als alternatief platform heeft dit bedrijf zich opgeworpen tot de asolute nummer 2 in dit segment:

Dit platform heeft meer dan 376 miljoen dagelijkse actieve gebruikers, die dagelijks gemiddeld meer dan twee uur doorbrengen op de app.

Deze onverdeelde aandacht van maar ruim 750 miljoen uur per dag vormt de motor achter hun belangrijkste inkomstenbron: advertenties.

Maar daar houdt het niet op.

Het platform is ook buiten China een favoriet en staat op de “Meest Gedownload” lijst van Google Play en de Apple App Store in maar liefst 8 landen.

Het verdient daarnaast ook geld aan livestreams en e-commerce, waarbij gebruikers producten kopen die worden aanbevolen in video’s.

Onze Turnaround analisten worden altijd wel gelukkig wanneer ze dit soort veelzijdige verdienmodellen zien.

Daarom zijn ze ook bijzonder opgetogen met het maandrapport dat ze vandaag gepubliceerd hebben mét dit alternatief voor TikTok als nieuwe aandelentip.

Want ondanks de sterke groei én winstgevendheid, is de aandelenkoers sinds de beursgang in 2021 met -85% gedaald.

Maar terwijl de koers daalde, zijn de financiële prestaties sterk verbeterd:

  • brutomarges stijgen al vier jaar op rij (van 42% naar 55%)
  • omzet groeit 
  • vorig jaar boekte het bedrijf voor het eerst winst 

Het aandeel is momenteel goedkoper dan het in heel 2023 is geweest.

Tijd voor een turnaround, niet?

Met een huidige koers-winstverhouding van amper 17, geloven onze analisten dat de comeback van de beurskoers voor de deur staat.

Voor sociale mediabedrijven ligt de gemiddelde koers-winstverhouding immers tussen de 25 en 35. 

Het is dus bijzonder aantrekkelijk gewaardeerd. Hier schuilt nog heel veel value voor geduldige beleggers.

  • Nummer 2 in zijn niche ✅
  • Sinds kort winstgevend ✅
  • Inkoop eigen aandelen ✅
  • 85% goedkoper dan voorheen  ✅

Ja, u leest het goed.

De social media gigant van Turnarounds is misschien wel het goedkoopste Chinese aandeel dat u kan vinden.

Het platform is ontworpen om video- en live-inhoud te genereren en te distribueren. Via een mobiele app delen gebruikers korte video’s (eventueel met speciale effecten) binnen het sociale netwerk.

Het platform is enorm populair geworden door zich te richten op levensechte, down-to-earth en laagdrempelige content.

Een alternatief voor TikTok.

Want de reden dat deze nieuwste Turnaround aandelentip sinds de beursgang in 2021 met -85% is gedaald, heeft niets met het bedrijf te maken.

Wat dan wel?

Een afkeur van Chinese tech én … beursgang met een absurd hoge waardering.

Het werd de hoogste waardering voor een techbedrijf IPO sinds Uber in 2019 naar de beurs ging.

Dankzij een combinatie van particuliere en institutionele vraag werd er in totaal meer dan 370 miljard USD geboden voor dit bedrijf.

Dat is meer dan het bruto binnenlands product van Hongkong (!)

En dus onhoudbaar.

Ze zijn van plan om ongeveer 260 miljoen eigen aandelen terug te kopen, wat neerkomt op ongeveer 6,5% van het totale aantal uitstaande aandelen.

Dit zal de beurskoers ongetwijfeld verder ondersteunen. Want wie zijn aandelen wil verkopen, heeft dat ondertussen zo goed als gedaan.

Conclusie

Meer dan 376 miljoen dagelijkse actieve gebruikers brengen gemiddeld ruim twee uur per dag op deze app, waar nog geen enkele Westerse belegger van gehoord heeft, door.

Terwijl de koers gaandeweg is blijven zakken, zijn de resultaten echter sterk verbeterd.

Het is winstgevend geworden, was nog nooit zo goedkoop als vandaag én begint eigen aandelen in te kopen.

Daarnaast verwachten we ook dat Chinese aandelen een comeback gaan maken.

Een fair value voor dit alternatief voor TikTok die meer dan +100% boven de huidige beurskoers ligt, is dus niet zomaar uit de lucht gegrepen.

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.