Aandelen
Aandelen

99% korting op junior miner

Ronald 26 juni 2023

Beleggen in junior miners is heel bijzonder. Je moet gepokt en gemazeld zijn om er de beste resultaten te behalen. (Gelukkig hebben wij zo’n analist in huis 😉 ) Deze aandelen kunnen lange tijd niets doen om dan in eens als een raket omhoog te schieten. Vaak is er maar een kleine vonk nodig om het vuurwerk aan te steken.

Een goed voorbeeld hiervan is Filo Mining, de potentiële kopergigant die als een van de eerste aandelen werd opgenomen in de selectielijst van Value for Life: Grondstoffen.

De timing van onze analisten was (bijna) perfect, maar u ziet hoe het aandeel lange tijd niets heeft gedaan om dan in enkele stappen met honderden procenten te stijgen.

Maar het moet niet altijd lang duren.

Kijken we naar de Lithium junior van Value for Life: Grondstoffen zagen we dat het slechts een paar maanden duurde vooraleer de koers omhoog knalde.

Op enkele maanden werd er al meer dan +100% winst genomen.

Soms lang, soms eventjes, … maar soms kan het ook bijzonder snel gaan.

Zoals de junior niobiummijn.

Daar waren de Value for Life: Grondstoffen analisten nog net op tijd bij om de steile rit omhoog mee te nemen.

En ruim +100% winst te boeken op minder dan een maand.

Deze voorbeelden tonen aan dat onze grondstoffenanalisten wel degelijk een goede neus hebben voor junior miners.

Wat de timing van de koersexplosies betreft, is het altijd afwachten.

Het goedkoopste junior mining aandeel

Zo hebben we begin februari van dit jaar nog geschreven over een strategisch belangrijke junior mijn in zink, lood en tungsten.

En zoals u kan zien heeft dit aandeel nog geen potten gebroken.

Maar dat is volgens onze Value for Life: Grondstoffen analisten geen kwestie van OF er een koersexplosie komt … maar WANNEER.

Een recente update van deze junior laat niets aan de verbeelding over.

“DIT is ’s Werelds grootste en waardevolste Tungsten project”.

Door de strakke aandeelhoudersstructuur (slechts free float van 22%) voorzien onze analisten een ‘hockeystick’ moment voor de beurskoers.

Oftewel zoiets (vervang revenue door beurskoers)

Geen kwestie dus van OF maar WANNEER.

Waarom?

Deze junior heeft momenteel een reserveschatting van ruim 37 miljoen mt bij een conservatie verkoopprijs van 250 dollar per mtu.

Omgerekend een waarde van ruim 9 miljard dollar in de grond!

Huidige beurswaarde: minder dan 150 miljoen dollar.

Samengevat.

Rekening houdend met de cashpositie én een potentieel tweede project, wordt deze junior vandaag gewaardeerd aan nog geen 1% van deze potentiële waarde.

Dat moet vroeg of laat vuurwerk opleveren.

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.