Aandelen
Aandelen

Noodzakelijk aandeel voor energietransitie deel #2

Ronald 15 juni 2024

Bij het Euro Value rapport zien we in 2024 opnieuw een aaneenschakeling van gerealiseerde winsten.

Het is al bijna een jaar en 9 verkooporders geleden dat de analisten van Euro Value nog eens een verlies hebben moeten slikken.

Dit jaar werden al posities in een Franse herverzekeraar (+33%) en een Grieks softwarebedrijf (+130%) met mooie winsten verkocht.

Nu wordt afscheid genomen van de Franse kabelaar Nexans met een winst van +38%.

Nexans werd in het verleden al voorgesteld aan jullie als een ‘noodzakelijk aandeel voor energietransitie’.

Na een forse stijging (oranje lijn in onderstaande koersgrafiek) bereikte Nexans vorige week de fair value van onze Euro Value analisten.

Een koers/winst van 24 lijkt hen meer dan voldoende in verhouding tot de perspectieven voor de komende jaren.

Ze blijven niettemin overtuigd van de sector.

Elektrificatie en digitalisering zijn trends die zich nog een hele tijd zullen doorzetten, daarover bestaat geen twijfel.

  • Digitalisatie: het aantal geconnecteerde toestellen zou tussen nu en 2030 met zo’n 60% toenemen
  • Elektrificatie: de vraag naar elektriciteit als onderdeel van de wereldwijde energiemix zal in de komende 25 jaar bijna verdubbelen

Dus gingen ze op zoek naar een waardige vervanger binnen dezelfde sector.

Een achterblijver met méér potentieel als het even kon.

En die hebben ze gevonden! (zie zwarte lijn op deze grafiek)

Een bedrijf dat in de afgelopen jaren zwaar investeerde in onderzoek en ontwikkeling en daar nu de vruchten van plukt.

Dit zal stilaan bijdragen aan hogere winstmarges en bijgevolg vermoedelijk ook een hogere beurskoers.

De winstgroei zal er in de komende jaren een stuk hoger liggen dan bij Nexans en toch noteert deze nieuwkomer aan een koers/winst van amper 10.

Minder dan de helft van zijn Franse sectorgenoot dus.

Op basis van de verwachte winst in 2025 bedraagt de koers/winst slechts 7 en u betaalt minder dan 5 keer de toekomstige bedrijfscashflow.

Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt u als belegger een bruto dividend van bijna 4%. Het bedrijf laat dit dividend bovendien mee stijgen met zijn winst.

Het is alsof u Nexans koopt de eerste keer dat we het hebben aangeraden.

Als het ware ‘noodzakelijk aandeel voor energietransitie’ deel #2.

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.