Kooptip
Kooptip

Onbekende toeleverancier marihuanasector

Ronald 15 april 2019

De cannabisindustrie is een sector waar vooral geduldige beleggers hun slag zullen slaan. Het is een sector met een gigantisch potentieel. En niet alleen voor de producenten van de grondstof.

De markt voor medicinale en recreatieve cannabis is énorm. In Canada zijn beiden nu legaal, en daar spreken ze al van een markt die het potentieel heeft om groter te worden dan de biermarkt (13 miljard dollar).

En ook in Amerika verwachten experts een exponentiële groei van de marihuannamarkt.

Tegen 2025 zou de legale marihuannamarkt (wereldwijd) een waarde kunnen hebben van 146,4 miljard dollar.

Dat is meer dan 10x de Canadese biermarkt … of meer dan het bbp van de rijke oliestaat Koewijt.

Kortom: bedrijven die kunnen profiteren van de stijgende vraag naar legale cannabis staan dus nog voor jarenlange groei.

Schimmel is de vijand van cannabisbedrijven

Cannabisbedrijven zijn volop bezig hun productiecapaciteit op te trekken om aan de tsunami van vraag te voldoen. Hiervoor sparen ze kosten nog moeite, zeker als het hun productieproces kan versnellen of verbeteren ten op zichten van de concurrentie.

En hier kan het bedrijf dat onze analisten van het Crème de la Crème Rapport in portefeuille hebben sterk van profiteren.

De unieke technologie van dit bedrijf is in staat om het drogen van cannabis veel efficiënter en sneller te doen verlopen dan de traditionele manier.

Volgens de traditionele droogtechniek, wordt cannabis te drogen gehangen in een “droogkamer” voor enkele dagen of weken, totdat de cannabis droog is.

Dit is echter een zeer inefficiënt proces, want doordat de cannabis zo traag droogt, kunnen er schimmels ontstaan. Hierdoor moeten producenten vaak een deel van de cannabis weggooien.

Deze nieuwe droogtechniek is erg voordelig

Met deze nieuwe gepatenteerde droogtechniek zijn deze problemen echter niet meer relevant. Dankzij dit bedrijf wordt de droogtijd aanzienlijk verminderd van enkele dagen tot minder dan een uur.

Hierdoor kan de cannabis na het oogsten veel sneller naar de markt gebracht worden en verliest men geen cannabis meer door schimmels.

De droogtechniek zorgt er ook voor dat cannabis voor medische doeleinden niet langer naar speciale ontsmettingsfaciliteiten gebracht moet worden (omdat de cannabis voor medische doeleinden van de hoogste standaard moeten zijn mogen er absoluut geen schimmels op te vinden zijn).

Kortom: voor cannabisbedrijven is het veel goedkoper en efficiënter om deze nieuwe technologie te gebruiken.

Eerste orders lopen binnen…

En de eerste orders lopen ondertussen binnen voor deze nieuwe droogmachines. Tilray, een van de grootste cannabisbedrijven ter wereld (huidige marktwaarde: 6,2 miljard dollar), bestelde er al drie.

Recent kwam er een tweede klant bij, die ondertussen al vier machines kocht.

En dat is nog maar het begin.

Er is proof of concept en cannabisbedrijven staan massaal klaar om deze machines te gebruiken.

De komende maanden verwachten onze analisten nog een pak meer orders voor deze machines. Dit kan een enorme boost geven aan de beurskoers.

Andere groeidomeinen

Naast cannabis, kunnen de machines van deze firma ook gebruikt worden in de voedingssector of de farmaceutische sector. Het snel en veilig drogen van iets zonder het te beschadigen (smaak e.d. blijft behouden) is erg nuttig in deze sectoren.

De afgelopen jaren werkte het bedrijf al samen met grote namen zoals het Franse Bonduelle. Bovendien ontwikkelt het zelf droge snacks die ondertussen terug te vinden zijn in duizenden Starbucks locaties in de VS.

Mocht de cannabisindustrie dus niet zo hard toehappen als wij verwachten, dan heeft dit bedrijf nog altijd voldoende andere domeinen om te groeien.

Stevige groei en gezonde cijfers

Zoals te zien is op bovenstaande tabel is de omzet van dit bedrijf stevig aan het groeien (+43% in 2018).

En ook de winstgevendheid is stevig aan het verbeteren.

De EBITDA steeg van amper 6.000 dollar in 2017 naar 2,9 miljoen dollar in 2018.

Voor 2019 verwachten onze analisten een eerste officiële winst.

Niet onbelangrijk: de balans is gezond… 

Kleine groeibedrijven brengen altijd een risico met zich mee, maar zoals je kan zien is de balans van dit bedrijf erg gezond, met 10 miljoen cash op de balans t.o.v. van 5,2 miljoen aan verplichtingen.

Aandeelhouders houden aandelen stevig bij

Tijdens 2018 steeg dit aandeel met 30% terwijl de beurzen in het rood stonden voor het jaar.

Beleggers weigerden dus hun aandelen van deze firma te dumpen, ondanks de beursmalaise. Voor 2019 verwachten onze analisten andermaal een sterke beursprestatie.

Het aandeel steeg al met 40%, maar is nog lang niet duur.

Ontdek deze aantrekkelijke groeier vandaag nog bij het Crème de la Crème rapport.

Foto Credit: PXHere