Nieuws
Nieuws

Padel Mate bouwt een van de modernste Padel Clubs in de Benelux

Ronald 18 juli 2022

Padel is en blijft een van de snelst groeiende sporten ter wereld. Volgens het FIP (International Padel Federation) zijn er nu zo’n 25 miljoen padelspelers over heel de wereld. Padel wordt al gespeeld in 90 landen. Het is in Spanje zelfs de 2e populairste sport, na voetbal maar voor tennis. Super interessant, … om te spelen én om in te beleggen.

Kijken we naar de populariteit van Padel via Google Search, dan valt er op dat het woord ‘Padel’ maandelijks bijna 1 miljoen keer wordt gegoogeld. Met op kop Italië (waar er ondertussen al 5.000 padel courts zijn, meer dan bijvoorbeeld Argentinië) en als logische tweede Spanje. Verrassend is echter nummer 3, Nederland, met 74.000 zoekopdrachten of 8% van de wereldwijde interesse in Padel. België staat ook nog in de globale top-10.

Er zijn weinig tot geen sporten die in zo’n korte tijd zo populair zijn geworden. Het feit dat Padel aan de vooravond staat om ook toe te treden tot de Olympische sporten maakt de opmars van deze sport alleen maar groter.

De World Padel Tour heeft bijna 650.000 abonnees op YouTube en de World Padel Tour TV app werd in de eerste twee weken na de lancering al meer dan 250.000 keer gedownload. En dan moet je weten dat de sport in feite nog grotendeels Spaanstalig is. De internationalisering staat nog in zijn kinderschoenen.

Wie zot is van het spelletje ziet ook direct het lucratieve in van deze business. Je speelt immers met 4 en de ruimte van een padel court is kleiner dan de ruimte van een tennis court. Er kunnen dus meer pleinen gelegd worden op dezelfde oppervlakte voor dubbel zoveel spelers.

Padel Mate update

Via Value Jagers was het enige tijd geleden mogelijk om in te tekenen op de kapitaalronde van Padel Mate, een Nederlands bedrijf dat (om te beginnen) de Nederlandse markt van padel wil veroveren via een ervaren management met connecties in de internationale Padel.

De eerste Padel Mate Club zal een van de modernste Padel Clubs in de Benelux worden zoals je kan zien op deze video.

We zijn dan ook bijzonder trots om de eerste foto’s van de bouw aan u te kunnen tonen. In snel tempo wordt hier een oude industriële site omgetoverd tot een zeer moderne padel club.

Zowel met indoor als outdoor padel courts.

Zo kan er zowel in de zomer als in de winter gespeeld worden, zowel bij regen als zonneschijn. De meeste mensen denken dat er in de Zuiderse landen veel padel courts buiten worden gebouwd. Dat klopt … deels. Maar er zijn ook veel indoor courts te vinden zodat er ook tijdens de heetste momenten van de dag gespeeld kan worden.

Die knowhow en connecties heeft Padel Mate allemaal in huis.

En we zullen met Value Jagers de vooruitgang verder blijven opvolgen. U kan dit zelf ook doen via de Instagram pagina van Padel Mate.

Bekijk ook onze interviews met het management van Padel Mate op YouTube: