Podcast
Podcast

Onze favoriete podcasts over beleggen

Joeri 12 oktober 2020

Wij zijn enorme liefhebbers van podcasts. Het is een luchtige manier van het opdoen van  nieuwe kennis en ideeën. Ideaal om je gedachte te verzetten tijdens het forenzen, wandelen of klusjes in huis. Er zijn ontelbaar veel podcasts, alleen al over beleggen zijn er honderden. Van deze podcasts missen wij vrijwel geen aflevering. 

Kees de Kort | BNR

Iedere werkdag is er een kort interview met macro-econoom Kees de Kort. In een minuut of 7 geeft hij zijn visie op financieel-economische ontwikkelingen.

Kees is het meestal met de beleidsmakers oneens, en komt hier nogal openlijk voor uit. Kortom, een grappige podcast over de actualiteit

Sound Investing

Wekelijkse podcast van de gepensioneerde financieel adviseur Paul Merriman. Ondanks dat hij niet investeert in individuele aandelen biedt hij toch een hoop interessante inzichten voor ons Value Jagers. Hij heeft namelijk ook een voor Small Caps én Value aandelen.

Paul maakt beleggingsbeslissingen op basis van wetenschappelijk onderzoek en een overvloed aan historische data. In sommige van zijn podcasts komen dan ook erg veel cijfers voorbij. 

MarketFoolery

Een van de vele podcasts van The Motley Fool, een Amerikaanse beleggingssite. Van maandag tot en met donderdag wordt het belangrijkste (beurs)nieuws besproken in een podcast van zo’n 20 minuten. Dit gebeurt bovendien op een luchtige en soms ronduit hilarische manier.

Zacks Value Investor Podcast

Op sommige platformen is deze podcast alleen beschikbaar onder ‘Zacks Market Edge’, een andere podcast van Zacks. Beide zijn interessant maar voor waardebeleggers heeft de Value Investor Podcast natuurlijk de voorkeur.

Beide podcasts verschijnen een keer per week en duren ongeveer een half uurtje. Goed voor het opdoen van nieuwe ideeën. 

Beurswatch | BNR

Nog één van de weinige Nederlandstalige podcasts over beleggen. Iedere vrijdagmiddag blikt Rob Jansen met één of meerdere gasten terug op de afgelopen beursweek.

Een leerzame 25 minuten voor Nederlandse beleggers omdat ze voornamelijk bedrijven van de Amsterdamse beurs behandelen. 

Industry Focus

Tot slot nog een podcast van The Motley Fool, deze verschijnt iedere werkdag. Ze behandelen op vaste dagen een specifieke sector. De vijf sectoren zijn: gezondheidszorg, energie, consumentengoederen, technologie en ‘overig’.

Die laatste heet ‘Wildcard Wednesday’; op woensdagen wordt een onderwerp, aandeel of sector uit het nieuws gekozen.

Value Jagers Podcast

De meest interessante podcast over beleggen en goedkope aandelen. In deze serie van podcasts komen de analisten van Value Jagers aan het woord. Ze hebben het over uiteenlopende thema’s die interessant zijn voor iedere belegger, van beginners tot ervaren beleggers.

De podcasts staan op de 3 grootste podcast-platformen ter wereld: